EU-domstolen har beslutat att de som köper spel via digitala tjänster som exempelvis Steam ska få ha rätten att sälja dessa vidare i begagnat skick.

EU-domstolen har beslutat att de konsumenter som köper datorprogram (som spel) via digitala distributionstjänster som exempelvis Steam ska ha rätten att sälja vidare dessa produkter i begagnat skick, om de så vill. Och beslutet gäller oavsett om det avtal kunden ingått vid köpet specifikt förbjuder vidaresäljning av produkten.

Alla spelare i EU ska därmed få rätten att köpa och sälja som de vill. Vilka konsekvenser detta kommer få för Steam, Origin, GOG och allt vad de heter återstår att se.

Samma här, köper bara spel som jag verkligen vill ha och har för mig att enda gången jag sålt mina spel så har det varit med själva hårdvaran (ångrar bittert att jag sålde min NES och allting till den men man var ju ung och dum på den tiden). Så för mig... 07/07 Och DLC, vilket dom fullkomligt öser ut nuförtiden... Alltså jag fattar din poäng, men jag tror i ärlighetens namn att du är alldeles för snäll. Detta är enorma företag som gör allt dom kan för att göra en så stor vinst. Det är så kapitalismen fungerar,... 06/07 Någon som vill köpa ett BF3 ? 06/07 Alla spel fungerar på mitt system förutom BF3 vilket tyder på att felet ligger i kodandet gjort av Dice. Dom visste det innan spelet släpptes men varnade inte ens kunder med Nvidia kort. Hade dom varnat och man köpt spelet ändå så hade det varit en anna... 06/07 Det är inget fel på varan, det är fel på ditt system. 06/07 Det verkar som att vissa här är fullständigt nöjda med att bolagen ska bestämma vad en digital produkt är värd. Enligt er så ska priserna vara desamma på digital media som när vi köpte fysisk media, men med ett litet undantag; "ditt köp i vår nya modern... 06/07 Själv samlar man på spel och säljer inget, men jag kan förstå de som vill sälja för att få råd till nya spel. 05/07 What, ett regeringsbeslut (om än ifrån EU) som gangnar konsumenter ist för företag?? Now i HAVE seen everything. 05/07 "Men sedan får man också tänka på att även om en bil begagnad så fortsätter t.ex volvo dra in pengar på den bilen då oavsett vem som äger bilen så måste den fortfarande lagas, så de har fortfarande en inkomst på bilar som inte ens de sålde själva." Pira... 05/07 Ja nu när lagen säger så, så blir det ju så. Men då hade det väl varit bättre om lagen från första början sa att det inte får göras och spelen kan vara fulländade, istället för att lagen ska säga att det får göras och tvingar bolagen göra det ena och... 05/07
Skicka en rättelse