Startar namninsamling för att få utvecklarna att ändra på sig – vad säger Sigourney Weaver?

Aliens-filmerna innehåller som bekant några av de starkaste kvinnliga hjältinnorna någonsin, men trots detta inkluderar inte #Gearbox några damer i #Aliens: Colonial Marines flerspelarläge. Det här har fått många av de förväntansfulla fansen att se rött, och en namninsamling har dragit igång för att åstadkomma en förändring.

– Det här är oacceptabelt för ett spel som gör sådana påståenden som det gör på sin officiella webbsajt, skapat baserat på en filmserie som har många starka kvinnliga karaktärer som Ripley, Vasquez, Ferro och Dietrich för att bara nämna några. Det är drygt 5-6 månader innan spelet går guld och släpps den 12 februari 2013, så vi behöver låta dem veta NU att de inte är sanna mot Aliens-universumet genom att inte inkludera möjligheten att spela som kvinna i flerspelarläget, säger initiativtagaren Melissa Klassen.

Tänker du stödja namninsamlingen?

Bilden föreställer Ellen Ripley – en tuff brud i lyxförpackning.

Då borde du väl tycka att det är lika konstigt att tjejer spelar manliga karaktärer? Problemet är att kvinnliga gamers i detta fall inte får möjlighet att välja. Håller med vad andra sagt om att detta inte är något att bråka om: Naturligtvis ska kvinnli... 17/07 Tycker nog inte att det handlar om någon amazon kvinna utan mer om det där extra som människan plockar fram för att överleva i väldigt trängda stunder! 08/07 http://fatuglyorslutty.com/ 08/07 Tack så mycket! Det var en rolig och intressant artikel! :) 08/07 Här kan man läsa lite om regissören Ridley Skotts förhållande till starka kvinnor (och sin morsa). http://www.thedailybeast.com/articles/2012/05/17/ridley-scott-opens-up-about-prometheus-kick-ass-women-and-blade-runner-2.html Tolka det hur du vill :)... 08/07 Spot on .... skrattade så jag höll på att kikna när jag läste soolars kommentar. sitta och fundera i de banorna när man kollar på dessa filmer. men men vill man det så ... :) inget illa menat :) 07/07 Tanke på att jag fortfarande inte fått länkat nåt bevis på denna fakta, så kan jag tyvärr inte tro på vad du säger. Själv tror jag att detta bara är en film... en film där regissören helt enkelt ville ha en kvinnlig skådespelare i huvudrollen. Sen att... 07/07 Varken jag, min fru, mina systrar, min mor eller någon annan jag känner har något gott att säga om feminismen. En väldigt osmaklig och könshetsande religion som ingen jag vet skulle röra vid med tång ens. Ungefär lika sjukt som alla dessa genus-"forskar... 07/07 På vilket sätt verkar jag angelägen att inga kvinnor ska vara med i spelet. Undrar om du har taskig läsförståelse? Men om jag förstått rätt så är spelet färdigt o för att göra om så det blir kvinnor med så blir det extra utvecklings kostnader att göra... 07/07 vem fan bryr sig ?? 07/07
Skicka en rättelse