Den digitala jättens utbud av free-to-play-kämpar växer så det knakar.

I juni rapporterade vi att pc-exklusiva #Blacklight Retribution var på väg till #Valves digitala distributionstjänst Steam, och förra veckan blev löftet verklighet. Det är uppföljaren till #Blacklight: Tango Down, och bygger denna gång på en free-to-play-modell där man kan köpa sig vapen och prylar för antingen in game-valuta eller riktiga pengar.

Steams free-to-play-utbud ökar konstant, och detta är tillsammans med häromveckans #Tribes: Ascend-utökning en möjlighet för fler att panga fritt i intensiva pc-titlar.

[video=11917]

Kritik kring Blacklight Retribution inbegriper att vissa upplever det som pay-to-win, då vissa prylar tar ett bra tag innan de blir tillgängliga via vanlig in game-valuta. Andra menar istället på att det är så pass skicklighetsbaserat att det smärre övertag man får av att betala närmast endast spelar roll när man är som nyast.

Ja smaken är som baken men en mångårig spelare borde ju kunna värdesätta ett bra spel, det går inte att säga att Tribes är dåligt som spel förmodligen inte din smak bara! vet att det är tufft i början då man inte kan glida runt och bli krossad varje sek... 11/07 Jag har spelat detta en hel del och måste säga att det nog inte direkt är pay2win, kanske många inbillar sig det eftersom, gräset är grönare osv. Standard assault riflen utan moddar är nog det bästa vapnet i spelet och den har man gratis från första bör... 10/07 Tackar för ditt svar då ska spelet kollas in hatar som sagt pay2win 10/07 Jag har spelat detta och ja, det är pay2win till en viss grad. Det finns säkert värre exempel på p2w än detta. Spelet är dock gratis och helt klart roligt att spela. Kan man stå ut med tanken attdet finns folk som faktiskt spenderar riktiga pengar på... 10/07 Själv tyckte jag Tribes: Ascend var det sämsta spel jag testat på länge, och då är jag en mångårig FPS-spelare. Hade blivit förvånad om det toppade listorna. Men men, finns säkert de som gillar det. Ska ta och prova Blacklight Retribution också. 10/07 Ska du köpa vapen som redan är gjorda så kan man endast köpa dom permanent med riktiga pengar, men köper du delar för att bygga ett vapen du vill, så går det att köpa delar permanent. Ursäkta om min förklaring är dålig, nyvaken och trött 10/07 Ett lir som aldrig mer är välkommen på min dator, sitter med en laptop med 4 gig ddr3 ram, ett radeon hd kort, i7:a och det laggar jävel ett jävla bra tag i början, sedan lite då och då inne i spelet. Nej datorn är relativt ny, så ingen idé ni säger jag... 10/07 Går det att köpa nya vapen permanent? Jag provade lite innan och tyckte det var ok, men slogs av att vapenköpande liknade BFHeroes lite för mycket, eftersom man verkade "hyra" vapnen några dagar istället för att köpa dessa permanent. 09/07 Ja, det har en shop för riktiga pengar och ja du kan unlocka saker direkt genom att betala men nej, det finns inga uber vapen. Du bygger din bössa av diverse delar med specifika för och nackdelar. Systemet går i grund och botten ut så här. Väl bas till... 09/07 Föll mig inte i smaken, segt gameplay och fps drops titt som tätt även när jag sänkte till medium. Förstår inte vad som kan vara så krävande på små trånga banor men någonting är det. Att det här ligger före Tribes på Steam måste vara av samma anledning... 09/07
Skicka en rättelse