Snart kan du bestämma vilka spel som ska lanseras på Steam.

#Valve har offentliggjort en ny funktion för sin digitala plattform – Steam Greenlight. Den nya funktionen innebär att vem som helst kan lägga upp spel och få dem lanserade på Steam. Alla kan rösta på spelprototyper och de spel som får bäst respons kommer att läggas upp för försäljning. I slutet av augusti ska Greenlight vara en del av Valves onlineplattform. Så här beskriver Valve sin nya tjänst:

– Den största skillnaden gentemot vanliga lanseringar är storleken på gruppen som får bestämma vad som ska lanseras. I många butiker är det en grupp som granskar spel och bestämmer vad som kommer igenom portarna. Vi provar nu en annan variant av detta: Communityn borde bestämma vad som ska släppas. Det är ju i slutändan communityn som bestämmer vilka lanseringar som de vill spendera sina pengar på.

Vilka indie-spel vill du se på Steam?

nja, om någon citerar mig så svarar jag dirr, kan inte hålla på och läsa igenom hela trådar varje gång folk citerar. 13/07 Ursäkta mig, men när sa jag att jag skulel vara objektiv? När var du det? Kom igen nu, objektivitet är bra men i detta fall inte nödvändigt då Steam inte är frivilligt, så länge de tvingar på användare tjänsten så ska den granskas och bedömmas hårdare... 12/07 Really. Det beror knappast på förblindad kärlek. Det går att stänga av och dem ända gångerna det ploppar upp på det viset är ifall folk loggar in och ut, får DC eller startar om spelet varje gång. Du överdriver i mängder o är själv förblindad av ditt... 11/07 Snälla, kan du ta och läsa äldre kommentarer där jag redan fått det förklarat hur det ligger till, så slipper du dumförklara mig eftersom du är på tok för lat. 11/07 Antog att du menade att dom framhävde sina rabatter och liknande i sin Steam Store. Några erbjudanden genom popup får då inte jag. Vad ska jag svara på det där? Det händer inte mig. Det har inget med min så kallade kärlek till tjänsten att göra. Får gär... 11/07 haha, jag tror inte någon på mojang går emot notch tidigare ställningar, inte utan att dra upp saken på nytt med notch i alla fall. 11/07 Nu ligger väl skillnaden att Steam inte är en affär utan ett DMR? Snarast jämförbart med Radiotjänst och deras samarbete med SVT, eller Jehovas predikande om du så vill. En "tjänst" du tvingas ta del av även om du inte vill, Steam är bra om man gillar... 11/07 Att affärer framhäver sina erbjudanden är knappast något som är unikt för Steam. Något popup har jag då aldrig fått om erbjudanden. Att man blir notifierad vad mina kompisar spelar kan man slå av om man vill. Att man bör köpa det för att spela med dom... 10/07 Valve och CD Project är riktiga utvecklare. Alla andra borde lära sig av dom. 10/07 Perfekt, det gäller väl alla erbjudanden och liknande som poppar upp även på marknaden och liknande? Same meddelanden om att ens po9lare spelar vissa spel och att man bör köpa det för att joina dem? Eller deras deals? Låter bra, ett enda knapptryck så... 10/07
Skicka en rättelse