Brian Fargo låter meddela att EA varit schyssta, vilket innebär att du som införskaffar den kickstartade uppföljaren får tillgång till den något åldrade föregångaren.

#Wasteland 2 väntas ut nästa år, efter den extremt lyckade Kickstarter-insamlingen tidigare i år. Brian Fargo, huvudmannen på #Inxile Entertainment har tidigare uppgett att de som sponsrade kickstarten ville få möjlighet att prova på föregångaren, vilket nu bekräftats kommer ske.

– Av alla förfrågningar vi fick under vår Kickstarter-kampanj var den vanligaste huruvida spelare skulle kunna få möjlighet att spela det första spelet. Som tur är har EA fortsatt stötta oss i det här projektet och har gett oss möjlighet att få ut originalet till spelarna. Det känns grymt att vi kan få Wasteland tillgängligt för de som känner sig nostalgiska eller de som vill uppleva det för första gången. Det kommer sannerligen inte vara något krav för att förstå sig på Wasteland 2, men det sätter lite extra färg på tillvaron om du provat på föregångaren, säger Brian Fargo till the Verge

I april fick skribenten tillika vardagsreflektören Johan Martinsson upp sina intryck av föregångaren, där han drevs till vansinne av flera mer eller mindre bra anledningar.

Brian Fargo har tidigare uppgett att han känner stort ansvar för årets Kickstarter-boom, och det är då självfallet trevligt att se när han lyckas uppfylla vissa fans krav.

Ser du fram emot Wasteland 2?

Man kan även ladda ned Wasteland 1, och köra via emulatorn DosBox. Det finns sajter som har exe filerna till spelet. Gå in på Wasteland 2, forumet så finner man exe filer länkar till på Abandonware sajter. Då kan man spara sina spel och fortsätta nån... 11/07 Varsågod. Det är enklast att spela med tangenter. Om du vill att tiden ska passera (för att hela dig själv) så ställer du musmarkören på dig själv och håller in musknappen. "R" för Run "E" för Enc etc. 11/07 Tackar för tipset. Kul att det står "Booting from floppy" :) 10/07 Här kan man spela Wasteland 1, gratis i webläsaren. Surfa in hit och slå på javascript: http://dosdose.com/game/436/wasteland/ 10/07 Det kan de inte göra eftersom de inte ger ut 2an... 10/07 Troligtvis kommer nog EA gå tillbaka i sina gamla spår igen och istället för att släppa wasteland 1 gratis om man köper tvåan så blir det nog ett dag ett DLC. 10/07 Ser du fram emot Wasteland 2? oooooooooooooojaaaa! 10/07 Tror inte detta kommer påverka någonting kring Wasteland 2 utan detta rör nog bra första spelet och rättigheterna kring det. Brian har fått en hel del förfrågningar tydligen om ifall första spelet kommer följa med och även om han nu kan göra ett spel... 10/07 Hatar EA, har lusta att dra tillbaks mina pengar bara för EA har sina smutsiga korvfingrar med i spelet... 10/07 Framgick inte i nyheten så jag har försökt finna någon info om detta men det verkar som att Brian skrivit en tweet om detta då det inte står på Kickstarters sida eller (enligt någon på Kickstarter) Wasteland bloggen. Antar att man kommer få tillgång til... 10/07
Skicka en rättelse