Hidden Path Entertainment har dragit igång en Kickstarter för en uppföljare till deras tower defence-titel Defense Grid.

#Hidden Path Entertainment närmar sig slutskedet för #Counter-Strike: Global Offensive och därmed känner de att de är sugna på att försöka sig på en uppföljare till tower defence-spelet #Defense Grid: The Awakening. Problemet är, som vanligt, pengar. Eftersom Defense Grid 2 varken är tänkt att vara en social lättviktare (där de små pengarna finns) eller en AAA-titel (där de stora pengarna finns) utan någonting mitt emellan, tänker de sig att en Kickstarter-insamling kan vara rätt väg att gå.

De kör på en något egen modell av insamlande med fyra steg på 250 000 dollar vardera där den fjärde stolpen – en miljon dollar – innebär att uppföljaren är färdigfinansierad. De andra tre stegen innebär, i stigande ordning; ny Defense Grid-expansion, ny spelmotor (som DG konverteras till) och multiplayer, nivåediterare och DG-versioner till Mac och Linux. Om miljonen nås får de som donerat rösta kring huruvida de ska konvertera originalspelet och införa multiplayer eller om alla resurser ska spenderas på uppföljaren.

Hidden Path samarbetar även med Razer och AMD, där de har donationsnivåer vilka inbegriper exempelvis möss och grafikkort, som DG2 i sin tur optimeras väl för.

http://www.kickstarter.com/projects/hiddenpath/defense-grid-2/widget/video.html

Är just detta jag ogillar med visst Kickstarterprojekt på senare tid. Jag sponsrar väldigt gärna DG2, men då vill jag att det är det som de gör och inte DLC till DG1 för den summa som doneras. Tycker det är ett lite fult sätt att använda Kickstarter på,... 12/07 Det är snudd på brottsligt att inte hoppa på det tåget! 12/07 Strålande :) 2,24€ Man får mycket underhållning för 20 kronor. 12/07 Defence Grid är det bästa Tower Defence-spel som finns. Jag spelar det fortfarande då det finns så många olika game-modes och utmaningar i spelet. Jag skulle mer än gärna se en uppföljare, eller en expansion till ettan. 12/07 För dom som inte spelat ettan, Defense Grid: The Awakening, så är det lägligt på Steams daily-deal (http://store.steampowered.com/app/18500/) idag. :) 12/07 Gillade första spelet! Ska ta och lira igenom det och klara det för en gång skull! 12/07 Fick Fnatt och la 65 $ (55$ Early bird reward= 75 $ Rewards och 55+10 dollar för frakt= 65$ :D ) På en månad borde de kunna få ihop minst 250k, och jag hoppas verkligen att man kan uppnå 1 mil , milstolpen, hade varit underbart. Älskade DG1 , gameplay... 11/07 Ett Defense Grid 2 skulle inte sitta fel inte. Ettan är riktigt roligt och välpolerat så ska nog ta mig en funderare om man ska ta och backa det här projektet. 11/07 DG2 låter trevligt, särskilt singleplayer. Slantar nog upp lite. Multiplayer endast intressant för min del om det stödjer local couch co-op. 11/07 Chippar gärna in lite där, har lirat ca 40 timmar av ettan och skulle verkligen uppskatta en uppföljare. Hoppas det går bra för dem! 11/07
Skicka en rättelse