Reuters rapporterar att både Microsoft, Time Warner och kinesiska Tencent anses vara potentiella köpare av Call of Duty- och World of Warcraft-studion.

Källor med insyn säger till nyhetsbyrån Reuters att Vivendi anser att #Microsoft, #Time Warner och kinesiska #Tencent vara möjliga köpare av #Activision Blizzard. En försäljning av deras andelar på 60 procent i Call of Duty- och World of Warcraft-studion väntas inbringa omkring 10 miljarder dollar, men varken MS eller Time Warner har velat kommentera uppgifterna.

– Inget är officiellt ännu, men de har bett en bank att gå och diskutera med potentiella köpare för Activision, säger källan till Reuters.

Om Microsoft skulle köpa världens största tredjepartstillverkare skulle det få enorma konsekvenser för spelbranschen. Om hardcore-spelarnas mest populära serie Call of Duty till exempel skulle bli Xbox-exklusiv, så vore det ett hårt slag mot #Sony och för all del #Nintendo.

Ja ordet betyder något helt annat idag än det gjorde förr på samma sätt som order Hacker idag i princip betyder alla som mixtrar med mjukvara på ett sätt som utvecklaren inte tänkt sig. Visst kommer man få helt olika svar men det beror på att dessa anta... 13/07 Tycker "Hardcore" är ett ganska löjligt och utdaterat ord nuförtiden. Som PcGamer säger det var ett ord man använde förr främst på tal om svåra spel eller duktiga spelare som söker utmaning. Idag finns det ju svårighetsgrader i de flesta spel som gör... 13/07 Så du använder medvetet ett definitionslöst ord i en artikel? 12/07 Jag hoppas att ni förstår att vad som är hardcore eller ej är en definitionsfråga – inget annat. Det finns ingen tydlig gräns mellan vad som är hardcore-spel och inte hardcore-spel. Frågar du 10 olika personer om vad som utmärker en "hardcore gamer" så... 12/07 1.Upprörd blir man inte direkt men jag tycker man ska kalla saker för vad det är och CoD idag är då rakt inte något hardcore spel eller ens core spel längre, det är så mainstream som ett spel kan bli. Nu tror jag dock att anledningen till att han skrev... 12/07 Kanske MS insett att det är billigare att köpa upp hela Activision Blizzard än betala för fler tidsexklusiva DLC till CoD ;) 12/07 För alla de idioter som bara klagar på att FZ enligt er liknar Aftonbladet, har jag ett förslag. Försök förstå skillnaden i monetära resurser, omsättning och namnvärde mellan Microsoft, Tencent och Time Warner så kanske ni förstår ordvalet "Bomben". Och... 12/07 Snälla, Väck mig ur mardrömmen.. 12/07 Bomben - Kinas regering köper Activision Blizzard. Baserat på spekulationer. 12/07 priset är tydligen 10 miljarder dollar, cirka 70 miljarder kronor. 12/07
Skicka en rättelse