Crystal Dynamics presenterar sin The Final Hours-applikation som släpps i mars nästa år. Få en personligare inblick i utvecklingen av spelet och deras funderingar bakom.

I mars nästa år släpps #Crystal Dynamics nytolkning av den långtgående #Tomb Raider-serien. Gänget på CD är nöjda att få möjlighet att utveckla spelet, men finner att de vill ge fansen extra möjligheter att krypa in under deras utvecklarskinn. Detta görs i två steg. Först en videodokumentärserie där du får följa med när skådisen och gamern Zachary Levi besöker företaget och samtalar med diverse relevanta personer på företaget, och i mars släpps deras The Final Hours of-applikation där Geoff Keighley går till grunden med utvecklandet och bakgrundstoryn.

– Jag har personligen varit ett stort fan av vad Geoff åstadkom med de senaste två Final Hours-projekten. Ibland kan den personliga sidan av spelutvecklandet förloras i tumultet som blir när man behöver realisera ett spel. Geoff har en närmast uncanny förmåga att presentera den delen av livet på ett väldigt unikt och informativt sätt, säger Karl Stewart på Crystal Dynamics.

– The Final Hours-serierna dokumenterar den kreativa processen bakom dagens mest efterlängtade spel, med ett särskilt fokus på den sista delen av utvecklingen. När det gäller Tomb Raider är jag extra uppspelt eftersom det, i grunden, är en berättelse om återuppfinnandet av både en studio och ett varumärke, säger Geoff Keighley.

Själva första filmen, som baseras på samtal med Camilla Luddington, skrev vi om häromdagen där hon uppger att det var emotionellt påfrestande att ikläda rollen som den nya Lara Croft. Numer finns dock filmen även i vårt arkiv, och du finner den nedan.

[video=11969]

Skicka en rättelse