Lord British blir Lady British, i jämställdhetens namn.

Ett av de mest klassiska västerländska rollspelen någonsin, Richard Garriots Ultima 1 från 1981, har återuppstått i form av det tecknade och casual-orienterade #Ultima Forever. Och i jämställdhetens namn byter Lord British namn till Lady British – något som moralens väktare på FZ naturligtvis applåderar.

– Det första stora västerländska rollspelet har blivit kärleksfullt återskapat i Ultima Forever. Återvänd till Ultima-serien i Biowares nya cross-plattform-action-rollspel. Acceptera utmaningen från Lady British och rädda Britannia, står det på den officiella webbsajten.

Det är oklart om det här är ett seriöst menat försök att återuppliva serien, eller om det bara är #Electronic Arts som är sugna på att trolla fansen lite. Ibland blir man osäker.

Hursomhelst. För att skriva upp dig för betan går du hit. Spelet släpps senare i år till Windows och Ipad.

Det är sant faktiskt. Jag tror inte det är klart än men vad jag menade var att jag har kollat klart på avsnitten som finns just nu i alla fall, haha. 14/07 Ultima 9 är väl inte klart än? Del 2 släpptes ju precis och det måste ju även komma en del 3 13/07 Lite kul eftersom jag kollade klart hela Spoony's review serie på denna spelserien för någon dag sedan. Verkar intressant 13/07 Tog bort mitt inlägg när det kom upp här på FZ :) Även fast jag inte konkurrerar men känns onödigt att skriva om samma sak som ändå kommit upp här. 12/07 Gör inget, jag läser ändå! :) Glada nyheter kommer inte ofta idag, detta välkomnas glatt. 12/07 https://www.youtube.com/embed/QeaGJRV-whU 12/07 Inte så taggad längre om man ska lita på honom. 12/07 Jag är alfatestare och får inte säga annat än att jag är, well, alfatestare. Däremot är det någon annan som struntat i NDA:et: http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads%2Fbioware-mythic-to-mount-ultimas-corpse.74084%2Fpage-5#post-2181642 12/07 Det är inte Ultima 1. Det är en uppföljare till Ultima 4 som utspelar sig i en annan tidslinje. Att Lady British existerar beror enbart på att Richard Garriott fortfarande äger rättigheterna till Lord British; EA får inte använda sig av honom. 12/07 Och i jämställdhetens namn byter Lord British namn till Lady British – något som moralens väktare på FZ naturligtvis applåderar. Patetiskt. I feminismens namn kanske, inte att förväxlas med jämställdhet... Ser dock fram emot spelet. 12/07
Skicka en rättelse