Samla resurser och bygg ditt försvar under dagen, försvara dig mot sattyg och troll på natten. Epic Games kommande storsatsning till pc kan bli något utöver det vanliga.

I december förra året tillkännagav #Epic Games sitt försvarslir #Fortnite men sedan dess har det varit tyst. Tills nu. Under Comic-Con 2012 har företaget röjt att spelet är det första Unreal Engine 4-spelet som kommer nå marknaden, att det än så länge är exklusivt till pc och att det är en ordentlig kooperativ storsatsning för dem. I Fortnite tar du dig an rollen som överlevare i en värld där natten är din absolut värsta fiende. På dagarna samlar du resurser och prylar som du använder för att bygga ett försvar och uppgradera dina vapen. På nätterna anfalls du av diverse fanskap som tycker du ser fullständigt utsökt ut.

Fienderna, på engelska kallade husks, kommer samarbeta väl för att slå sönder din bas, dig och sno allting du samlat på dig. Det finns exempelvis större bestar som är utomordentligt starka, medan irriterande små troll öppnar portaler för att frammana fler fiender, och som även är de som greppar tag i dina värdesaker och skuttar iväg.

Fokus ligger dock på byggandet och föremålssamlandet, och det ska gå närmast sömlöst att vandra omkring i den slumpmässigt genererade världen, plocka på dig prylar för att sedan bygga upp din superfästning för att hålla fulingarna ute. Mycket detaljbyggande utlovas, där du exempelvis kan sätta upp en maffig stenvägg som du sedan gröper ur en liten skottglugg ur.

Bakom kulisserna ligger att det är tänkt att i princip alla med en inte allt för uråldrig dator kommer kunna spela spelet, eftersom Unreal Engine 4 är Epics mest skalbara spelmotor någonsin. Cliff Bleszinski har även twittrat om att det inte är otänkbart att det kommer till andra format, men allt fokus ligger nu på att få ut en pc-orienterad utgåva där de kan lägga till material och låta fansen skapa allsköns godsaker att dela med sig av.

Från början var titeln tänkt att inneha en "traditionell post-apokalyptisk historia", men istället föll de på en gladare approach, för att inte vara dystert avskräckande i onödan.

Låter det bekant? Låter det intressant? Något släppdatum är inte tillgängligt, men vi lär höra mer om spelet inom kort, och därmed gör du klokt i att hålla ögonen på FZ. Som vanligt.

Spana för all del in teaser-trailern från VGA 2011-tillkännagivandet förra året.

[video=10424]

Tack till Valpnos för detta #nyhetstips!
Det verkar ju vara lite RTS-aktigt så det passar nog bra 15/07 Verkar vara ett spel för mig. Kommer helt klart testa det. 15/07 Av det lilla som visats så verkar det klart intressant. 14/07 Exklusivt må ju vara, men något häftigare hade de allt kunnat komma med. Som det är nu rycker man mest på axlarna åt Fornite. 14/07 Gears of War 1, Army of Two, Kane & Lynch, Resident Evil 5 för att nämna några spel som skulle vara omöjliga att ha fler än 2 player coop tack vare hur storyn ser ut. Vad jag tycker spelar ingen roll. Det är vad utvecklarna anser är roligast som avgör.... 13/07 Är detta ett FPS eller? Tycker mig ha läst om det men har inte lyckats förstå om det är FPS eller ej :) 13/07 Vart såg du fin grafik? Såg inte direkt något man sett av UE4 där.. bara kantiga gubbar. Fast du menade antagligen gentemot Minecraft. 13/07 Men sätt max players till två då när du hostar? Problemet löst om du känner att det inte är utmaning nog om man kör flera :) Och sedan när är _singleplayer_ kampanjer balanserade för _två_ spelare iaf? :P Jag förstår vad du menar, men jag är en nitpicke... 13/07 Du verkar ha rätt, har googlat runt lite och hittar inget som pekar på Xbox 360-stöd. Blev antagligen lite lurad av: "Mest skalbara" i mitt huvud skrek att den skulle fungera även till den här generationens konsoler, men men, jag är huvudsakligen PC-spe... 13/07 Vad jag har hört från alla håll och kanter är att consoler klarar inte av UE4 och den enda som så fall skulle göra de är WiiU när den släpps 13/07
Skicka en rättelse