Tysken är tillbaka.

Spelhuset #Spellbound Studios fick lägga ner efter #Arcania: Gothic 4, som FZ bedömde som tveksamt. Nu är tyskarna tillbaka med ny cash och under nytt namn – #Black Forest Games.

40 av de 65 Spellbound-anställda är tillbaka vid skrivbordet, och tanken är att etablera sig som en av de namnkunnigaste spelhusen i världen när det gäller rollspel och strategi.

– Black Forest Games kommer bygga vidare på arvet från Spellbound Entertainment genom att sporra teamet att bygga ett ännu bättre företag som är anpassat för dagens marknadsmöjligheter. Med talangen och varumärkena vi har internt vet vi att vi återigen kommer bli erkända som en ledare i skapandet av spel för rollspels- och strategi-genren, säger Black Forest Games-chefen Andreas Speer.

Det är väl värt att nämna att det var Piranha bytes som gjorde Gothic 1, 2 och 3 samt Risen 1 och 2. Orsaken till att Risen inte hette Gothic är att Piranha bytes bröt med förläggaren JoWood entertainment som ägde rättigheterna till namnet. JoWood lät... 15/07 det företaget som får iq att släppa ett bra survival RPG spel i multiplayer format till pc kommer bli rika trust me i said it first, gå ifrån hus till hus klättra osv epedi har brutit ut zombies och konstiga djur osv. hade varit sjukt kul att lira. 14/07 Haha, han skrev strategi också <3 Vill gärna se nya base-building RTS spel som verkligen är Real Time Strategy och det är nu ! Det görs för lite grymma RTS'er och för mycket FPS'er. 14/07 Under ledning av en Speer så kan det inte gå fel 13/07 BFG... 13/07 Jag testade det typ två år efter dess release, och det var likadant då. Nu har jag ingen lust att ödsla mer tid. 13/07 aracnia var ett bra spel men knappast gothic :/ så det kan nog bli bra om dom gör något. hoppas pb kommer göra ett riktigt gothic 4 nu äfter risen 2 :D 13/07 Gothic 3 måste patchas ordentligt för att bli spelbart. Alla officiella patcher + fanmade patcherna tog bort lagg osv för min del 13/07 Gothic 3 funkade inte ens på min dator när det kom, och laggar sönder fortfarande om jag försöker spela det. Gothic 1 & 2 (+NoTR) var awesome dock. 13/07 Då var Risen bättre (som om man tänker efter faktiskt var lite sammankopplat med Gothic 3 iallafall man valde att ha kål på alla gudar). Har inte provat Risen 2 än dock. I see what you did there! 13/07
Skicka en rättelse