Trots att den nya Android-konsolen redan efter några dagar har fått mer än fem gånger det begärda beloppet på Kickstarter söker utvecklarna mer pengar från andra ställen.

Konsolen Ouya, som är ett av det snabbast finansierade Kickstarter-projekten, fortsätter att få donationer i rask takt. Med 23 dagar kvar av insamlingen har nästan fem miljoner amerikanska dollar, alltså drygt 35 miljoner kronor, samlats in. Det är fyra miljoner dollar mer än målet.

Men utvecklarna är inte nöjda. I en intervju med sidan Develop Online berättar Ouya-grundaren Julie Uhrman att det är ett stort projekt som kräver mycket pengar, och därför är inte Kickstarter tillräckligt.

– Vi söker ytterligare finansiering, men vi ville ta detta till Kickstarter hur som helst. Därför att Kickstarter kommer att ge oss det stöd som vi behöver från spelare och utvecklare för att få mer innehåll på enheterna och få fler partners, säger hon.

Fem miljoner dollar må låta mycket, men det är bara en droppe i havet i jämförelse med giganterna #Microsoft och #Sony. Bekräftelsen från Kickstarter är därför viktigt för att få ihop en stor summa pengar, säger Julie Uhrman.

– Det här är verkligen ett stort åtagande och det kommer att vara dyrt. Det är en otrolig bekräftelse när gamers verkligen demonstrerar sin entusiasm, och det stora antalet som donerar visar att det finns en marknad.

Jag är övertygad om att Ouya är lurendrejeri. http://www.eurogamer.net/articles/2012-07-14-saturday-soapbox-the-trouble-with-ouya 19/07 Det är pga att utanför IOS så finns det varken A5 eller A5X då dom kretsarna är tillverkade av Apple och kommer aldrig att finnas i något annat än Apples produkter. Men innanför A5X så sitter samma sorts hårdvara som finns i PS Vita, och är därför betyd... 17/07 http://i443.photobucket.com/albums/qq159/foxxphoto123/facepalm_picard21.jpg 17/07 Utanför iOS så saknar den stöd, inte så konstigt dock. 17/07 Mobilspel på TVn, ganska ointressant för egen del. 17/07 Skillnaden är ju att du har skänkt dina pengar för att backa upp ett projekt, att du blivit lovad en konsol för det är ingen garanti, pengarna är fortfarande skänkta och det kommer bli svårt att få tillbaka dom om något skulle faila. Jämfört med om den... 17/07 Jag tror inte att det här kommer sluta väl, men jag hoppas att jag har fel. 17/07 Väntade mig denna nyheten. Priset de satt nu på enheten, 100 $, är på tok för lågt för att täcka komponenterna, chassi, kontroll och FOU. Sedan har de bara 38 000 backers. Det är inte mycket för att hålla liv i en spelplattform och för att motivera utve... 17/07 Nej, men nu i efterhand låter det logiskt. Med den logiken får man ALDRIG valuta för pengarna när man köper något. För det är precis det folk har gjort, betalat för att få en OUYA. Ingen förväntar sig något annat(förutom pessimister). Välgörenhet handla... 17/07 Med över en halv miljon appar och ett tredjepartsstöd hästlängder framför Android så skulle jag knappast påstå att A5x saknar stöd, tvärt om så används den i en betydligt större plattform än vad Android-lurarna kan skylta med. 17/07
Skicka en rättelse