Vissa spel blev ospelbara när det hårda säljtrycket från Steam sänkte Uplay-servrarna.

När #Valve sparkade igång sommarrean förra veckan blev säljtrycket för mycket för #Ubisofts servrar, skriver Destructoid. Ett antal av företagets spel blev under åtskilliga timmar omöjliga att starta.

Företagets omsusade Uplay-tjänst kontaktar då och då Ubisoft-servrarna, men när servrarna går ner gör spelen som är beroende av dem detsamma. Det hände alltså i helgen, varför till exempel #Ghost Recon: Future Soldier blev ospelbart under ett antal timmar.

En forumansvarig hos Ubisoft bad i går om ursäkt och förklarade att servrarna hostat igång igen, detta som svar på en användarskapad tråd. Man har även kommenterat bekymren på en supportsida på Facebook och på Twitter.

Om du spelade Ubisoft-spel i helgen, stötte du på problem eller rullade saker och ting på som de skulle?

Exakt, kom ihåg detsamma när jag såg artikelbilden. ;) Tummade förresten upp ditt inlägg, nån laban hade fått klickfobi med minustummen. 18/07 Köp inte de som har DRM bara.. Splinter Cell, iaf de äldre har inget DRM som förstör. Och de är bra spel också. 18/07 Det är sorgligt att se hur Ubisoft gör det ena dumma beslutet efter det andra. Jag trodde faktiskt att de, när de släppte Far Cry 2 och Heroes of MM 5 på GOG.com var på väg åt rätt håll igen och sedan kommer sådan här skit. Det är, som sagt, sorgligt... 17/07 Där ser man. Varför ska man köpa något som man aldrig får äga? Endast puckon och omedvetna köper Ubi-produkter. 17/07 Nu brukar jag inte vara kinkig med DRM, lite surt, men ja, jag har förståelse för de. Däremot så har jag funderat på att införskaffa Heroes 6 en period, och till min lycka så såg jag att spelet reades ut på Steam! Så förväntansfull så satte jag mig och... 17/07 Heller ubisoft än EA. 17/07 Jodå, jag vet mycket väl vad en bojkott är, vad jag påpekade var att jag inte har förståelse för en sådan i det här fallet. Så här i retrospekt byter jag gärna ut ordet "förstå" mot typ "hålla med". Jag förstår förstås varför folk bojkottar Ubi-spel,... 17/07 Fattar inte folk som inte köper Ubisoft spel bara för deras DRM. Förstår om det är skit sega GFWL men Uplay tar bara några sekunder att starta och man märker inte ens av skiten "Ja förutom nu, första gången det har lagt ner på flera år". Det försöker... 17/07 Förr i tiden var det ännu värre. Vi som har varit med ett tag minns hur man fick sitta med kodsnurror och slå in nummer eller ord för att starta spelet. Eller hur man fick bläddra igenom en manual på 100+ sidor och skriva in "Sid 84, rad 18, ord 7" och... 17/07 DRM suger punkt slut. 17/07
Skicka en rättelse