EA vill att målgrupperna för deras två shooter-serier ska vara olika. Medal of Honor ska vara något autentiskt medan Battlefield ska... Ja, något annat.

Nu är #Battlefield 4 officiellt bekräftat och det genom ett förbokningserbjudande till #Medal of Honor: Warfighter. Men hur är det egentligen tänkt med deras två shooter-serier som är tänkt att släppas sisådär vartannat år?

– Det är väldigt viktigt att Battlefield och Medal of Honor fortsätter differentiera sig. Med Medal of Honor försökte vi anamma att spelet är realistiskt. Multiplayern är annorlunda än den i Battlefield, säger EA:s Frank Gibeau till GamesIndustry.biz

Vidare har han tankar om styrkor respektive svagheter med att ha två alternerande varumärken istället för en återkommande.

– Det finns en viss ineffektivitet när kommer till att ha två olika varumärken som alternerar på detta sätt, men det finns även vissa ljuspunkter. Du behöver inte ha en ny trött uppföljare varje år. Vi försöker använda oss av en sekvenserande strategi för att hålla det så fräsch och varierande som möjligt. Nyckeln är att komma på hur vi ska få båda serierna att växa tillsammans.

Var tror du att båda serierna är om säg.... fyra år?

Skicka en rättelse