Star Wars-MMO:ets tapp av spelare har lett till uppsägningar och tankar om free-to-play. Nu försvinner också en av de högsta hönsen från spelstudion.

Rich Vogel, exekutiv producent för #Star Wars: The Old Republic, lämnar #Bioware efter sju år på studion. Innan SWTOR har Rich Vogel bland annat varit med och utvecklat MMO-klassiker som #Ultima Online och #Star Wars Galaxies.

#Electronic Arts planer på att lansera världens nästa stora MMORPG verkar halta. FZ har tidigare rapporterat om planer på att göra The Old Republic free-to-play. Samtidigt gjorde Bioware testversionen av spelet obegränsad.

Om hans avsked är en del av de omfattande avskedningarna som vi rapporterade om i maj eller om det är ytterligare avskedningar är i nuläget oklart. Men rollspelskungarna Bioware har uppenbarligen stora problem med sin MMO-tolkning av Star Wars-universumet.

Hehe, jo jag förstod det. Min förhoppning var att leda diskussionen om vart Rich Vogel är på väg och vad hans motivation är. 19/07 i jämförelse med swg så kommer inte ens wow i närheten. Swg hade massor med saker som ingen hitils har vågat på igen och det är riktigt synd. 18/07 Var kul första månaden. Som andra sagt var det för linjärt och tråkigt helt enkelt. I jämförelse med SWG så bleknade det. Var inte ens i närheten. Synd när dom bara ser spelen som kassakossor. 18/07 Nja det är snarare en gravt spekulativ nyhet :) Vi får inte reda på något som säger varför han slutar, utan drar istället gissningsassociationer. Däremot så undrar jag också hur Bioware mår - jag önskar nästan att det går lite knaggligt så de kanske för... 18/07 Hans avgång är dock inte lika roligt att diskutera... 18/07 Jag tror det här är en grymt misstolkad nyhet. Hans avgång har inget med SWTOR's framgång (eller hur du själv vill tolka det) att göra. En producent är huvudsakligen där för se till att spelet görs i tid och med rätt budget. Sånna här snubbar är efterfr... 18/07 SWG var så förbannat bra spel, många gånger bättre än WoW. Tror jag spela SWG 2 år och WoW 4 år kanske men kan säga att SWG var glädje tills revampen kom med Jedis som förstörde spelet. 18/07 Age of Conan bryr jag mig inte om då jag aldrig spelat det. Meningen med att babbla om det nu är att det var det mitt första inlägg handlade om, hur man kunde släppa sån skit genom kvalitetskontrollen, och det var det inlägg du citerade. Sen är det släp... 18/07 Verkar ju bara vara folk som inte spelar spelet som alltid ska skriva hur värdelöst The Old Republic är =/ Kanske blir lite lugnare här när pokemon eller jag menar mist of pandaria kommer ut..... 18/07 BioWare ville vara så satans exklusiva med att det hade djupa historier till varje karaktär. Det visar ju hur mycket spelare egentligen bryr sig om storyn i ett MMO(RPG). Bakgrundshistorien till hela världen kanske är viktig så man vet varför man är där... 18/07
Skicka en rättelse