"En persons vardagliga liv bör prioriteras över alla former av underhållning", säger Blizzard och beklagar dödsfallet.

En 18-åring i Taiwan spenderade 40 timmar i sträck med #Diablo III på ett internetcafé – och dog. Den förfärliga nyheten har fått #Blizzard att be deras konsumenter att spela med måtta, och inte låta deras spel ta överhanden.

Taiwanesiske tonåringen Chuang spelade i två dagar utan att äta på ett internetcafé i Tainan i södra Taiwan. Efter 40 timmar väckte en anställd på internetcaféet honom när han vilade på ett bord. Han reste sig upp men föll snabbt till marken igen, och dödförklarades inte långt därefter.

Enligt obduktionen kan det ha rört sig om ett hjärt- och blodkärlsproblem på grund av att han suttit stilla så länge.

– Vi beklagar dessa nyheter och våra tankar är med hans familj och vänner i denna svåra tid. Fastän vi inser att det i slutändan är upp till varje individ eller förälder eller vårdnadshavare att avgöra spelvanor så anser vi att måttlighet är viktigt, och att en persons vardagliga liv bör prioriteras över alla former av underhållning, säger Blizzard.

Hur många timmar har du spelat i sträck, utan paus?

--------------------------- Helt rätt, men det e en annan grej om man t.ex försöker med en bok i 40h, man somnar helt enkelt. Vid en dator med mus å tangetbord eller vid konsolen med kontroll i näven så sitter man helspänd å märker inte av sånt som e... 22/07 Ja 24 timmar i sträck har det väl blivit ibland. Fast då drack man lite iallafall O_O EDIT: Dock inte Diablo :P 20/07 Allvarligt talat... Han var 18år och de menar att han har dött pga hjärt- och blodkärlproblem? Då måste snubben varit överviktig och haft väldigt dålig hälsa långt innan han började spela. En fullt frisk 18åring dör inte av att sitta still 40 timmar om... 20/07 Hade det inte varit för Diablo 3s DRM så hade det här aldrig hänt. 19/07 Hur fan kan man orka spela D3 i 40 timmar..? Fast.. Det kanske var det han inte gjorde.. 19/07 Haha detta var ju hur lustigt som helst, synd om killen och allt det där, men det fråntager ej faktum att detta var mucho roligt! 19/07 Det finns ingen anledning att tillta personangrepp. Ämnet kan och bör diskuteras sakligt. Medlemmar som bryter mot våra regler kommer att varnas. 19/07 Det har blivit några dagspass genom åren. Spela/äta/Spela/Kollapsa. Men nu med fru och småknott får man vara glad om man får sitta en timme. ;) 19/07 på lan så är enda avbrottet en promenad ner till närmaste pizzeria. blir visserligen inga 40 timmar i sträck utan att käka. men stor procentuell del av en hel vecka kan gå åt att sitta ner. 19/07 Som flera säger, dels så har dom säkert personal som arbetar i skift och om dom meddelar vilka som suttit länge till varandra när dom byter vet man inte. Sedan så är det nog vanligt med kunder som betalar för en längre session för at boka upp en plats... 19/07
Skicka en rättelse