Uppgiften om att världen blir lite rutigare i slutet av oktober stämmer – Windows 8 släpps den...

Releasedatumet för Windows 8 är spikat. Den 26 oktober släpper #Microsoft sitt nya operativsystem, och därmed konkretiseras förra veckans uppgifter om sen oktoberpremiär.

Windows 8 skiljer sig rejält funktions- och utseendemässigt från hur Windows fungerat de senaste generationerna. Det nya, pekskärmsinspirerade gränssnittet Metro ersätter det gamla skrivbordet när användaren loggar in, och Start-knappen – en trotjänare som hängt med sedan Windows 95 – har försvunnit. Du kan känna på Windows 8 gratis om du vill – en testversion kallad Relese Preview finns tillgänglig från Microsoft, och även om saker kan ändras i den version som släpps i oktober ger testversionen en antydan av hur det kommer bli.

Microsoft har ännu inte berättat vad fullversionerna av Windows 8 kommer kosta, men man har tidigare antytt att uppgradering från Windows XP, Vista eller 7 blir din för mellan 300 och 700 kronor.

Jupp, det är många applikationer i olika kategorier :) Vissa använder jag ju självklart väldigt sällan men det är mer att jag kan se fler samtidigt i Windows 8's start-meny, om jag nu vill. Dock har jag såklart alla viktiga applikationer som jag ofta... 26/07 60 program du brukar använda låter ju troligt ;) du måste ha sjukt mycket onödigt i din lista Jag tycker inte windows8 är krångligt, Det är bara sjukt störande med en extra sida man ska fjanta runt på 26/07 Jag har 60 program på start menyn som jag brukar använda. Om du tycker Windows 8 är krångligt för att hitta dina filer så kan du helt inte hantera din dator effektivt. 26/07 jag har 20 program på start menyn som jag brukar använda. Om du tycker Windows7 är krångligt för att hitta dina filer så kan du helt inte hantera din dator effektivt 25/07 Folk som tycker Windows 8 verkar snabbare än Windows 7 har tydligen inte lärt sig att använda W7. Du fäster allt du behöver och kommer att använda på STARTMENYN längst upp, Det är bara att dra en fil till menyn som du vill komma åt snabbt. Eller så kan... 25/07 Precis vad jag också läst. Tror att det kan bli riktigt bra. 25/07 Det finns talespersoner för båda läger, som alltid. 25/07 Inte alls. Läs kommentarar på entusiastsidor.. 24/07 En liten hint, det går lika snabbt. Metro används främst på desktop som ersättare för start-menyn och alltså för att hitta sin applikation. Metro kan med en knapptryckning på samma sätt som Windows 7 söka blixsnabbt på dessa och visar till och med mer... 24/07 Som sagt, jag har väldigt svårt att tro på det. 24/07
Skicka en rättelse