Electronic Arts går med i en koalition av företag som är emot det amerikanska lagförslaget "Defense of Marriage Act" som går ut på att inte låta homosexuella gifta sig.

#Electronic Arts sluter sig till företagskoalitionen mot det amerikanska lagförslaget "Defense of Marriage Act" – en lag som bara tillåter äktenskap mellan man och kvinna. Koalitionen menar att lagen är emot konstitutionen.

EA skriver att lagen skapar problem för alla företag och att både stora och små företag borde skriva under det amicus curiae, alltså ett juridiskt utlåtande, som koalitionen står bakom.

– Lagen utgör ett antal problem för företag som EA eftersom den skapar reglerings-, skatte- och diskrimineringskomplikationer för arbetsgivare, och det är därför som vi tar ställning emot den. Lagen påverkar alla arbetsgivare oavsett hur stora eller små och oavsett bransch. Vi uppmanar andra företag att gå med i dessa insatser mot lagen.

Det stora spelföretaget har också deltagit i "It Gets Better"-kampanjen som riktar sig till unga HBTQ-personer.

Nja, jag tänkte mer på att de faktiskt stod på sig och inte vek undan för internetmobben som de brukar. :) Sälja sig tror jag inte de gör. Snarare att de får massor med gratisreklam och debatt kring företaget som inte behandlar illa mottagna spel, DLC... 23/07 En lesbisk kvinna svarade bra på kritiken att hon inte skulle skaffa barn för de blir mobbade: "Skulle inte jag få skaffa barn bara för att dina barn skulle mobba mina?" 23/07 Vill bara säga att jag är mycket glad över att även företag ställer sig upp och gör sin åsikt hörd i kampen om mänskliga rättigheter. Oavsett hur det sen gynnar dem eller ej. Trots allt är det ekonomi som styr mycket av vår vardag och kanske lyssnar pol... 22/07 Att ta mobbarnas parti är ynkligt. Barn blir mobbade för många saker. Barn som bär glasögon, har ett särskilt namn eller kånkar på en töntig ryggsäck kommer också bli mobbade. Det betyder dock inte att barns omogna beteende ska avgöra vad som är rätt... 21/07 Livets mening är lite mer komplicerat än avling. Det handlar om inre drivkraft, vad gör att du vill ta dig vidare i livet. Att få avkomma är inte alltid en drivkraft hos folk. Alltså kan inte livets mening enbart vara att skaffa barn. Varför kan folk... 21/07 Haha, har du glömt att ta dina vitaminer? :). Jag är varken homofob, farsa eller religiös av mig. Shit asså, vad ni ska göra en höna av en fjäder. Så fort ni hör något obekvämt så ska ni komma med förtal och personliga påhopp. Jag får väl ha min teorier... 21/07 Du vet att det mesta av statistikerna som går att hitta på internet och forum är bara lögn också? :) 21/07 Du påstår att jag inte har förklarat varför men om du går tillbaka och läser så har jag det. Men jag gör ett nytt försök. Gör om gör rätt som det heter. Jag gör det utan ordet rättighet för tydligen tror folk att rättigheter är något juridiskt och inte... 21/07 Nej. Personangrepp är dock inte tillåtet. 21/07 Man blir tydligen varnad på denna sida om man inte har rätt åsikt. 21/07
Skicka en rättelse