Massivt onlinespel låter dig bekämpa hjärngnagarna dygnet runt. Premiär redan i höst.

Spelbranschen har en tendens att upprepa rådande trender tills precis alla tycker att det blivit för mycket. På senare år har andra världskri... modern krigsföri... zombie-utbrott siktats i närheten av många stora spelsuccéer, men mmo-världen har varit relativt förskonad. Tills nu.

#The War Z är ett mmo-actionlir med rollspelsinslag (bland annat både PvP och PvE) där spelarens mål är att överleva i en öppen, storväxt (mellan 200 och 400 kvadratkilometer) och, förmodar vi, fullständigt livsfarlig värld. Spelaren kan växla mellan första- och tredjepersonsvy och kan i säkra städer/zoner vila, köpa vapen, ge tips till andra spelare, med mera. Dedikerade servrar utlovas, men vi har inte snappat upp något om hur många spelare som får plats på varje server.

The Walking Dead? Left 4 Dead? DayZ? Lollipop Chainsaw? Dead Island? Call of Duty: Black Ops? Dead Nation? Plants vs. Zombies? Dead Rising? Nej, The War Z!

Spelet, som utvecklas av Los Angeles-baserade #Hammerpoint Interactive, befinner sig för närvarande i alpha-stadiet och sluten betatestning kommer rulla igång inom kort. Vill du delta i betan anmäler du intresse [ på spelets hemsida]. The War Z väntas vara redo för release redan i höst, och glädjande nog krävs ingen månadskostnad för att spela.

Vi har på känn att spelformen zombiebowling inte officiellt ingår i The War Z.

I väntan på att epidemin drar igång kan du träna dina zombieslaktar-skills i DayZ, en #Arma 2-mod som hittat på att bli omåttligt populär på sistone.

Fakta om The War Z (enligt Yahoo Finance):

 • Survival Horror MMO with entire game world build around a Zombie Apocalypse

 • Two modes of play: Normal (downed characters can be revived after “cool down” period) and

 • Hardcore (death will be permanent)

 • Ability to switch between first-person (FPS) and third-person (TPS) perspectives

 • Huge maps ranging between 200 and 400 square kilometers

 • Meld of PvE (player versus environment) and PvP (player versus player) gameplay

 • Unique social elements, including bounties, rewards, help requests, trap setting, etc.

 • Safe Settlements: safe cities within the world where players can purchase, sell and store items as well as post notes for other players

 • Single purchase, downloadable client with ability to play full game without subscriptions or requiring in-game transactions

 • Full developer support with regularly scheduled, free content updates

 • Dedicated public servers as well as private servers that can be completely self-managed in game client

Reggat till betan sen jag såg detta. Gillade även deras facebook sida dem släppte några screens där ser skit kul kommer nog säkert bli ett lätt kick ass spel. Bara försöka kolla mailen till och från vet inte hur många betor jag har missat när man inte... 22/07 betan lär väl dra igång inom dom närmsta 2 månaderna? 22/07 Kan aldrig bli för mycket zombies, just love em cuddly ones! 21/07 TSW är ungefär lika mycket "zombie-mmo" som "vampyr-mmo" isf. Finns zombies i de flesta mmo om man tänker efter. Men det betyder ju inte att de spelen handlar om att överleva en apocalypse så i mmo-form kan man väl påstå att det är en ganska så ny grej. 21/07 Håller med om det, ArmA2 är ett favoritspel men det är helt enkelt inte designat för strid med klubbor eller yxor. Beundrar dock DayZ-skaparen för att ha gjort en "annorlunda" zombie-mod. 21/07 appat till betan hoopas på en key, det ända jag är osäker på är, för det första kommer det bara finnas en sorts zombie kan det bli jävligt enformigt även ifall pvp osv är kul och förlänger det roliga, man vill ha olika pve saker att möta, infekterade... 21/07 Om det är något som börjar bli lika tjatigt som cod så är det alla dessa zombiespel. Finns ju snart inte en titel utan någon form av zombiespel ver av det. shit vad tjatigt... 20/07 Intressant som fan. Ingen månadskostnad heller så det höjer ju köpvilljan. 20/07 springande zombies e så jäfla ospännande. det ska va asmånga seg gåeende zombies i en enorm stad med tillhörande små förorter/byar så e det given baj för mig. 20/07 Många zombiespel nuförtiden visst men tycker fortfarande inte att det gjorts något bra öppet zombiespel med städer och så vidare, DayZ känns som en light-version av ett sånt spel. Sen ni som är trötta på zombiespel det är bara skippa detta om ni känner... 20/07
Skicka en rättelse