Men försäljningssiffrorna fÖr de spel som inte jagar efter casual-lirarna är låga, säger Katsuhiro Harada.

Det är enklare att göra spel riktade åt core-marknaden, snarare än casual, säger Tekken-skaparen Katsuhiro Harada. Enligt honom vet Tekken-teamet exakt vad core-spelarna vill ha, men de är helt enkelt för få för att han ska kunna ignorera casual-spelarna.

– Spelet måste ge spelarna känslan av att de kan besegra de bättre spelarna åtminstone ibland. Det är ett spel, så det måste vara underhållande. Det är faktiskt enklare att göra ett spel som bara tilltalar hardcore-fans eftersom vi vet exakt vad vi skulle behöva stoppa in i det, säger Katsuhiro Harada.

Han tillägger att också utvecklarna bakom Street Fighter och Virtua Fighter lider aV samma problem. Katsuhiro Haradas nästa spel, #tEKKEN tag tournaMENT 2 släpps till Xbox 360 och Playstation 3 i höst. Läs den fullständiga intervjun här.

Haha, jaha okej :) märkligt. 23/07 Till er som klagar på att det här är en "Aftonbladet-rubrik" – wat? Vad är problemet med den här rubriken? Preath: Haha, inte full! Däremot skrevs denna nyhet från en trasig dator där caps lock-knappen hoppar på och av helt slumpmässigt. Jag trodde att... 22/07 Tyvärr har han nog rätt, "core"/hardcore spelare är synnerligen lätta att skapa spel för, släng bara in snygg grafik, "realism"pay 2 win läge, skrytmöjligheteroch ett system där alla får lyckas/vara bra, lägg till känt namn och pre-order bonus så säljer... 22/07 Hade velat se hur många casual spel de hade fått sålt på 80 och 90-talet, tror inte det varit speciellt många. Utan core spelaren hade de inte kunnat göra spel för en större marknad, detta tenderar många utvecklare och framför allt utgivare att glömma.... 22/07 Håller med. Rätt less på det faktiskt 21/07 full bakom "shift"-tangenten eller? :D hehe, "fÖr" och "aV" upptäckt! :D 21/07 Aftonbladet rubrik :P 20/07 De borde erbjuda valmöjlighet till att spela "hard core". Både pang-pang spel och andra, Diablo2, rogue-spel t.ex. har sådana valmöjligheter. 20/07 Det är ganska känt att Casual spelare får handicap i spelen. Sjukt tråkigt då dem som är bra får lida för det. 20/07 alla core gamers vill inte ha samma saker så jag tror han/dom kanske vet för någon typ av core gamer. sen tror jag att det är svårare att få det fungera bra för core gamers. men ja casual är inte det lätaste att försöka utväkla till om man inte är en... 20/07
Skicka en rättelse