Marcus Persson planerar att slänga drivor med pengar under processen för att säkerställa att de inte får ett öre.

#Mojang Specifications har fått en stämning på halsen, signerad Uniloc. De hävdar att Android-varianten av #Minecraft använder sig av deras mjukvarupatent #6,857,067 utan att ha fått uttalat klartecken från företaget.

Patentet är skrivet som följer: “system and method for preventing unauthorized access to electronic data [covering] executable computer code on an electronic device to prevent unauthorized access to electronic data stored on the electronic device.”

Marcus "Notch" Persson twittrar att det oturligt för Uniloc är ett mjukvarupatent och att han således planerar att använda så mycket pengar som det behövs för att Uniloc inte ska få ett öre. I ett längre blogginlägg utvecklar han sina tankar om patent, där han pekar på att vissa former av patent och skydd är rimliga, medan patent på idéer vilket mjukvarupatent är helt enkelt begränsar utvecklingen och håller tillbaka innovation.

Uniloc gav sig förra året på Activision, ASPYR, McAfee, Quark och Sony för patentbrott mot patent #5,490,216, “System for Software Registration.” vilket ännu inte är uppklarat. Därtill påbörjade de 2003 en rättsprocess mot Microsoft som 2009 ledde till 388 miljoner dollar till Uniloc, dock kortvarigt då Microsoft kort därefter lyckades presentera bevis på att de faktiskt inte brutit mot patentet.

Om du är sugen på att läsa igenom hela stämningen är det bara att följa denna länk.

Eh, nej. Pretty much hela världen, faktiskt. 24/07 Patenten det är fråga om garanterar INTE någon uppfinnare några inkomster. Mjuvarupatenten har urartat till att användas som ammunition mellan företag, och de som inte har några, skaffar dom för att kunna göra motstämningar. Och det är den som först ans... 24/07 Oj oj oj... Hur gammal är du? 14? 15? Jag vet att det är Notch då han har en unik hatt som är en kub. Är du avundsjuk eller? Väldigt omoget att gå "bananas" över en sån grej. Här har du två bilder som jag tagit hur Notch ser ut i TF2. backstabbat han:... 23/07 tyvär finns Prior art =) 23/07 Snälla sluta.... Vi är redan trötta på alla ''gilla!, Tummen upp osv osv'' från facebook, börja inte med skiten på FZ också >.< Suck! 23/07 Är det inte så att Notch har en "one of a kind" hatt i TF2, jag har iaf bara sett han ha den när han spelat. 23/07 Fan va trist för Mojang :( hoppas dem tar sig ur detta och att dem vinner. Anledningen till att Uniloc fortfarande finns kvar är ju för att de stämmer folk hej vilt och badar i pengar hela tiden. Mycket vill ha mer ;) När man endå kan ta patent på konst... 23/07 Uniloc Headquarters 15, rue Edward Steichen Luxembourg City L-2540 Luxembourg Trode lätt detta var ett Amerikanskt parasitbolag men dom ligger ju för fan i EU..not good people :( 23/07 Idiot, du kallade ju Remus dum och att han är en tolvåring utan att veta vad du pratar om. DIN logik på saker och ting är chockande för hela forumet. 23/07 tummen upp om killen är en idiot =) 23/07
Skicka en rättelse