En ny konsolgeneration vart femte år skulle ge branschen fler innovativa spel, menar Ubisofts vd.

Att den nuvarande konsolgenerationen är så långlivad straffar hela industrin. Det säger #Ubisoft-chefen Yves Guillemot och efterlyser en ny generation konsoler var femte år för att hålla kreativitetens låga brinnande.

– Vad vi saknade var en ny konsol vart femte år, säger han till Gamasutra]. Vi har straffats av att det inte finns nya konsoler på marknaden. Jag förstår att tillverkarna inte vill ta fram nya för ofta eftersom det är dyrt, men nya konsoler är viktigt för hela industrin eftersom de ökar kreativiteten.

Spelbranschens handlar i väldigt stor omfattning om uppföljare, men Guillemont menar att nya konsoler gör det enklare att lansera nya varumärken.

– Det är betydligt mindre riskfyllt för oss att skapa nya varumärken och nya produkter i början av en ny generation, säger han.

ZombiU blir ett av de första spelen till Wii U, konsolen som startar nästa tv-spelsgeneration.

Den nuvarande konsolgenerationen föddes med #Microsofts Xbox 360 hösten 2005, följt av #Nintendos Wii och #Sonys Playstation 3 ungefär ett år senare. Av dessa tre är det bara Nintendo som presenterat en uppföljare: Wii U, som förmodligen släpps innan nyår. Sony och Microsoft antas lansera sina nästa spelmaskiner tidigast hösten 2013.

Under E3-mässan i juni var Ubisofts #ZombiU ett av de stora tredjepartsspelen till Wii U. Företagets presentation av #Watch Dogs var en av mässans hetaste och mest överraskande titlar. Aktuella plattformar är i nuläget Windows, PS3 och 360, och frågan är om det utöver ett av de sista stora spelen till nuvarande generation också blir ett av de första till nästa. Svar när Microsoft och Sony avslöjar sina framtidsplaner.

[video=11704]

Watch Dogs-filmen satte gamer-hjärtan i brand under E3-mässan i juni.

Du har fasiken mig rätt. Eller att de hårdrar det ännu mer. Ubisoft, släpp gammal skit till konsolerna och utveckla nya spel till PC istället för att gnälla. 05/08 Konsolernas hårdvara är subventionerad. De tar igen pengarna på dyra spel och andra tillbehör. 25/07 Det dyraste spel jag köpt till min PS3 var Uncharted 3 för ca 420 kr när det var helt nytt - om man bara handlar från en lokal spelaffär så får man kanske betala 599 kr men så fort du börjar kolla på Internet på blir det betydligt billigare. 25/07 Titta på xboxen det kostar månadsavgift för att spela online utöver internetkostnaden och spelen kostar 599 kr styck medans man kan få ett nytt spel till PC för 399-499 kr jag vet inte vad du tycker men jag tycker ju att det ser ut som om en xbox blir... 25/07 Köpte 2an på PS3, klarade inte av att spela igenom det pga att det var för likt 1an. 25/07 Det första spelet är inte alls speciellt bra, väldigt repetitivt. 2:an och senare delar är så mycket bättre du borde testa :) 25/07 Pc + konsol = :) 24/07 Kraven är olika det är sant, vet du varför? Jo för att spelen inte är optimerade på samma sätt på PC som på en konsol därför behövs mer prestanda för att uppnå samma sak. Man jämför spel på pc och spel på konsol, är det samma spel så jämför man dem och... 24/07 Children, don't do crack 24/07 Slut diskuterat med dig allvar, jag ger dig gemförelser och teorier synpunkter och jag backar upp dom, med teoretiska och analytiska saker, medans du bara slänger ut vad du VILL PS3/xbox ska vara i dina ögon vilket det inte är, det är som med en kristen... 24/07
Skicka en rättelse