"Vi befinner oss i en industri där folk inte gör annat än stjäl från varandra", säger Gearbox-chefen.

Trots att 2009 års #Borderlands blev en hit såväl kommersiellt som hos kritikerna så har ingen ännu kopierat spelkonceptet – något som förvånar utvecklarna #Gearbox. Inför uppföljaren #Borderlands 2 säger de att de har "noll konkurrens".

– Jag är faktiskt helt förundrad att vi kan släppa en uppföljare och att ingen stulit det från oss. Formeln finns ju där. Ingen har stulit den än. Det är märkligt. Vi befinner oss i en industri där folk inte gör annat än stjäl ifrån varandra. Därmed inte sagt att jag vill att någon ska stjäla den, eller att jag utmanar folk att stjäla den, säger Gearbox-chefen Randy Pitchford.

Borderlands 2 släpps i höst till Windows, Xbox 360 och Playstation 3. Om du är snabb kanske du hinner koda ihop en kopia själv innan dess.

Mer om vad Randy Pitchford och hans glada gäng Borderlands 2-utvecklare tycker och tänker kring spelbranschen läser du här.

Jag vet. Även Warhawk var före. Att Borderlands-gänget pratar om att ingen har snott deras idé känns ju därför lite konstigt när idén inte direkt var så ny till att börja med. Warhawk saknar dock kanske lite av utforskningsinslagen i en stor värld, men... 17/08 Jag säger tvärtom. Borderlands var horribelt, imo. Dead island var iaf underhållande (och inget zombie spel eftersom folket inte var odöda.) 24/07 Dock utannonserades Rage redan 2004. Och Borderlands 2007, så man undrar egentligen vem som "inspirerade" vem? http://www.gamespot.com/rage-2011/forum/rage-compared-to-borderlands-60267406/ 24/07 Fallout har inte mycket gemensamt med Borderlands utöver att båda är i post-apocalyptic miljö tycker jag. Rage påminner väl något mer, 24/07 Och btw. Borderlands är ett riktigt bra coop spel. Skriv inte skit om att det suger, utveckla något bättre i så fall. 24/07 Vadå inte "kopierat" idén, vafan snackar de om. Rage då, det ser ganska Borderlands-inspirerat ut (kanske vise versa?). Och Borderlands har nog lånat ett och annat från Fallout. 24/07 Bara jag som tycker att "sno" är ett fult ord istället för "inspirera". Tänker mig att det hade passat bättre in i sammanhanget. Känner att det första fpset där man typ har vapen och skjuter folk i är hemskt fattigt om man stulit idén av dem så mycket... 24/07 Borderlands har jag spelat en hel del. Dead Island däremot tröttnade jag ganska omgående på, tyvärr. 24/07 Har jag påstod att det är en ripoff eller? Spelen använder samma koncept och man spelar bägge spelen väldigt likt varandra. Du börjar med att välja en utav 4 för bestämda karaktärer, alla karaktärerna har tillgång till alla vapen med specialiserar sig... 24/07 Spelade aldrig 1:an men är lite sugen på detta faktiskt 24/07
Skicka en rättelse