Grundaren av företaget som stämmer svenska Mojang för patentintrång försvarar beslutet att dra dem inför rätta.

Tidigare rapporterade vi om företaget Uniloc som vill dra #Minecraft-utvecklarna #Mojang Specifications inför rätta på grund av ett patent mot piratkopiering som företaget har.

Sedan nyheten har spridits sig på nätet har ilskan mot det liechtensteinska företaget varit stor. Ric Richardson, grundaren av Uniloc, har i ett blogginlägg försvarat företagets beslut att dra Mojang inför rätta efter att han fått motta många hatmail.

– Från första stund som vikten av patent blev förklarad för mig har jag försökt att agera ansvarsfullt med förtroendet som jag har fått av de många människor som gav av sin tid, ansträngning och investeringar för att säkerställa teknologiernas ultimata framgång. Jag kommer att tänka på uttrycket som lyder "Att ha en bra teknologi utan ett patent är som att ha en Lamborghini och lämna nycklarna i den".

Markus "Notch" Persson har beskrivit sin avsky mot mjukvarupatent i ett blogginlägg. Han menar att dessa patent begränsar utvecklingen och håller tillbaka innovation. Ric Richardson tycker att situationen är ironisk.

– Teknologin i fråga är ett system som stoppar folk från att olagligt ladda ner deras mjukvara och hjälper dem att tjäna pengar. Om ni tycker att det är så orättvist – använd inte teknologin. Gör något annat. Ingen tvingar er att använda teknologin.

– Det gör mig häpen att folk klagar över att betala för en teknologi som hindrar upp till en tredjedel av mjukvaruföretagets försäljning att försvinna på grund av illegal nedladdning. Vad säger ni? "Det är rätt att stjäla från Uniloc så länge det hindrar pirater att stjäla från oss"?

Ric Richardson klargör också att han inte för Unilocs talan eftersom han bara har en liten del av aktierna i företaget och att han heller inte är ute efter pengar. Som han själv uttrycker det:

– Jag är inget patent-troll.

Aj då.. dags att radera mitt "Hello World" program :S 27/07 Givande inlägg, slut på argument? 26/07 Yawn 25/07 Det jag menade var att inte alla uppfinningar fyller ett behov vid uppfinnandet utan behovet kan komma efteråt. Telefonen utvecklades inte på grund behovet att just prata med varandra utan kom mer som en biprodukt när telegrafen vidareutvecklades, önska... 25/07 För dig fyller kommunikation inget behov? Det är alltid behovet som får människan att uppfinna och utveckla teknologi. Människan gick barfota, uppfann någon sorts skor, tämjde riddjur; uppfann hjulet, vagnen; sen uppfanns motorer som drevs av kol, ånga,... 25/07 Varsågod: http://en.wikipedia.org/wiki/Acoustic_telegraphy Den elektriska telefonen är en vidareutveckling av telegrafen och den ursprungliga tanken var att modulera ljudsignaler till olika frekvenser så att flera telegram kunde sändas samtidigt. Efters... 25/07 Vilket skämt! Vidare utveckling och fortsättning är inte samma sak, inte så som jag ser det. Hästen uppfanns inte men det gjorde däremot förbränningsmotorn. Som sagt det måste finnas ett behov sen kommer uppfinningen. Att man hade ett behov av att använ... 24/07 Klart bilen är en fortsättning på häst och vagn. Bilen är en vagn kombinerat med en motor som drar i stället för en häst. Om du inte ser det uppbara att detta är en fortsättning och kombination av tidigare idéer så vet jag inte riktigt vad jag ska säga.... 24/07 Och du måste sluta propagera fördomar. Är själv autist och kan hoppa fritt mellan detaljseende och helhetsbild - någonting som få normala klarar av. P.g. av att normala saknar intresse och motivation av att "gräva ner sig" i ett ämne så blir slutresulta... 24/07 Hur? De ansöker. Och får troligtvis ett patent pg av att Amerikanska patentverket är korrupt och de som jobbar där inte granskar patentansökningarna över huvud taget. Sist jag hörde så fick de även lön efter hur många patent de godkänner (inte behandlar... 24/07
Skicka en rättelse