"Blizzard, varför är ni inte tydligare med alltid online-märkningen? Skärp er, annars blir det rättsliga åtgärder!"

Speldjävulen #Diablo III är härdad när det kommer att hamna i trubbel (och även när gäller att upphöjas) hos olika aktörer. Senast ut är en tysk konsumenträttsgrupp som ser rött mot alltid online-märkningen, eller rättare sagt att de tycker att den inte är tydlig nog. Det är i tyska PC Gamer (översatt av CinemaBlend) som det röjs att Federation of Consumer Organizations planerar att ta till rättsliga åtgärder om de inte fått en enligt dem tillbörlig respons från #Blizzard Entertainment/#activision|Activision 27 juli.

Anledningen är att de anser att det måste framgå att det krävs att man alltid har tillgång till uppkoppling, då man inte bara behöver logga in utan alltid måste vara inloggad på Battle.Net-servrarna. Vilket inte är helt tydligt i dagsläget enligt gruppen. Detta inte minst efter den något strapatsrika starten där miljontals människor världen över från och till hade stora problem med att ens komma in i spelet. Något som enligt nämnda konsumenträttsorganisation är uppåt väggarna fel.

Känner du dig påverkad av den hett debatterade alltid online DRM-lösningen?

Självklart kan man inte spela Multiplayer i offline mode. Det var ju självklart, men när man tex vill spela Single Player behöver man inte vara online, och alla raserna kan spelas mot AI, kampanjen osv funkar. Meningen var att ifall D3 hade haft Single... 28/07 Internet connection required och Constant internet connection required är samma sak. 25/07 @mellanare och @PcGamer Om ett barn skulle dö av att kvävas av en Lego-bit så är alltså Lego då ansvariga för att de inte skrev ut att produkten var en "Constant Choking Hazard" utan bara en "Choking Hazard"? 25/07 "Internet Access Required" kan tolkas som att Internet krävs men endast vid aktivering, mig veterligen står det inte annorlunda på spel som kräver aktivering och spel som kräver konstant uppkoppling på boxen. Ja mycket av det jag skrev kan anses vara... 25/07 Den där ikonen har ingenting att göra med konstant uppkoppling. Du kanske borde läsa på lite istället. PEGI's förklaring till den där logan är: "Spel kan spelas online" Läs längst ner på denna sida: [http://www.pegi.info/sv/index/id/453/] Folk borde läs... 25/07 Mig veterligen skulle du kunna åberopa konsumentköplagen om du inte går med på EULAn och reklamera produkten som felaktig, detta endast då om säljaren inte har informerat dig om att du måste ingå ett nytt avtal med Blizzard om produktens funktioner för... 25/07 Har inte sagt att det inte är lagligt, vad jag däremot har sagt är att deras EULA inte är bindande enligt svensk lag ifall inte personen är fullt medveten om detta. Problemet är att när man köper ett spel och sedan läser EULA-avtalet så kan man inte län... 24/07 Du som kan så mycket om lagen, du borde bli advokat ju!... Skämt åsido, företagen i fråga gör affärer i Sverige fullt lagligt som det är just nu och kommer fortsätta så tills någon säger emot och det hela blir prövat i en svensk domstol. Vad som händer... 24/07 Spelet blir köpt när du aktiverar nyckeln till kontot. När du startar Diablo 3 så får du acceptera avtalen innan du loggar in. Går du inte med så behöver du inte spela! :) 24/07 Så onlinespel är samma sak som konstant uppkoppling? Jag kan spela väldigt många "onlinespel" utan konstant uppkoppling. 24/07
Skicka en rättelse