Teknikdemon A New Dawn visar vad dagens grafikkort klarar av – ladda hem den och testa.

I början av sommaren visade #Nvidia vad deras grafikkort i den övre delen av Geforce 600-serien kan åstadkomma, detta i form av en teknikdemo där en lättklädd fe poserar bland tessellationer och miljontals trianglar. A New Dawn kallas demoversionen och den kan nu hämtas hem och köras på din egen stackars dator.

Demoversionen kräver förstås sin maskin. Ska du köra med allt på max måste datorn vara bestyckad med ett Geforce GTX 690-grafikkort, alternativt två SLI-kopplade GTX 670 eller 680. Med vissa inställningar avstängda är den körbar med ensamma GTX 670/680-kort. Utöver det behövs en Dual Core-processor på 2,5 GHz och 4 gigabyte internminne.

A New Dawn släpps tio år efter att Nvidia lanserade Dawn, en liknande teknikdemo som visade kraften i dåtidens toppgrafikkort Geforce FX. Nedan hittar du filmer från A New Dawn respektive Dawn som demonstrerar att det trots långlivade konsolgenerationer hänt en del sedan 2002. Eller...?

A New Dawn

Dawn

Knappast. Bara grafiksystemens utveckling, eller dess stagnerande. Det är ingen nyhet att konsoler kör på lågprestanda grafikkort, och kör på det i flera år. När halva spelmarknaden består av konsoler så blir färre grafikenheter sålda, och därav så stag... 26/07 Det här hade ju kanske varit intressant om de inte hade valt att fortsätta med den sexistiska Dawn-karaktären. Är så jävla trött på dessa nästan-nakna kvinnor med guppande bröst som finns ÖVERALLT inom spelbranschen. Fattar de inte att det ses som oseri... 26/07 Folk är för kräsna helt enkelt, det är Hollywood som har skapat denna schismen tack vare deras CGI och teknikutveckling, kolla bara på Final Fantasy filmerna, helt brutal grafik, och det är för 5-10 år sedan. Producenterna gör allt dem kan tjäna pengar... 25/07 Knappast jätteimponerad. Jämför man med de flesta toppkvalité demotesterna för 2-3 år sedan så är skillnaderna inte enorma. Dessutom så kan inte ens de flesta datorer idag spela Crysis 2 på high(för att inte säga ultra). Först om 5 år kommer medeldatorn... 25/07 En begränsad färgpalett är precis vad varje konstnär drömmer om? Jag tror inte det, en konstnär vill själv välja vilka färger som skall användas. Till PC finns det drösvis med indiespel för att inte tala om moddar. I modscenen finner man massor med unde... 25/07 Det är en fantastisk innovation! Speciellt om man vill köra dansspel. 24/07 Konsoler (dagens) är som du försöker köra en bil med handbromsen i.. Seriöst.. De har hårdvara som var påväg att bli utdaterad redan när de släpptes.. Alltså 2005. Konsolerna håller helt klart tillbaka utveckligen något enormt. Se bara på alla dessa vär... 24/07 Funkar de inte alls på amd kort? ;p Edit: Fixa hem det och prova, funkade inte alls :p 24/07 Meh! Om dom nu ska göra prompt ska göra älvor så kan dom väl göra små söta tingeling älvor, inte storbystade jenna jameson älvor. Näe, fuck off nvidia och kliv in i nästa århundrade. 24/07 Mmmmmm sideboob..... Hm, nee dom ljög inte om att det skulle flyta på GTX 680 SLI. Den dagen då grafiken (i spel) är lika underbar som i Blizzards trailers/cinematics som t ex i Diablo 3 så, har vi kommit in jäkligt långt framåt i utvecklingen. 24/07
Skicka en rättelse