"Det är inte spännande om koreanerna är ljusår framför alla andra", säger Sundance DiGiovanni.

MLG-chefen med det fantastiska namnet Sundance DiGiovanni säger i en färsk intervju att han vill få ett slut på den koreanska dominansen, för att e-sport ska bli mer spännande för människor utanför Sydkorea.

– Vad vi behöver göra nu är att se på vår egen scen. Jag vill försöka undersöka sätt att arbeta med de andra organisationerna därute, för att globalt skapa en struktur där du får tillgång till meningsfulla tävlingar i din region. En av de stora sakerna med partnerskapet [med Korean eSports Association] är att det är ett fokus från båda sidor på att det inte är spännande om koreanerna är ljusår framför alla andra. KeSPA vill så klart inte förlora, men de vill inte att resten av världen ska tappa intresset eftersom det inte finns några utländska spelare, säger MLG-chefen.

Hur tror du att den sydkoreanska dominansen i spel som #Starcraft II kan brytas?

Ja precis, det var det som jag var inne på. Det som jag nämnde var bara två av alla anledningar, det är som du skriver många saker som påverkar. Min poäng var att det oftast inte är biologiska orsaker, utan miljön och samhället som ger en viss grupp män... 30/07 Det är väl många orsaker som bidrar till att man som folkgrupp får bättre förutsättningar för något? Pratar vi löpning så har du Kalenjin som har en unik bensammansättning som underlättar löpning. Detta, precis som t ex. etiopier, kombinerat med att man... 30/07 Jag tror snarare att det finns många löpare på både kort och lång distans från just afrika på grund av andra anledningar än att dom har någon slags fysisk fördel. En anledning kan till exempel vara att dom kommer från fattiga länder där dom inte har råd... 30/07 Ja. Precis som stereotypen säger; asiater är smartare i snitt, smalare i sin kroppsbyggnad och från barnsben lever de i kulturen att utan gnäll göra saker ordentligt. Det finns en anledning varför man ser flest svarta på 100 meters banan, flest etiopier... 30/07 Patetiskt att klaga på ras och nationalitet när det handlar om att man vill se bra matcher. Blir inte på nått sätt mer spännande för mig att se Thorzain mot DRG bara för att en av dom är svensk... Bara för att koreaner generelt är lite bättre så vet man... 27/07 Var någonstans sa jag att man skulle få några slags fördelar om man inte var Korean? Var någonstans sa jag att man skulle säga åt Koreanerna att "ta det lite lungt"? Jag vet inte var du fick den sned-tolkningen någonstans ifrån. Jag sa att det inte finn... 27/07 Starcraft i Korea är som pingis i Kina.. 27/07 Haha du tror på allvar att dom har fysiska fördeler framför västerlänningar? 27/07 Det var tråkigt. Så resonemanget ditt är då att om exempelvis jag vill börja tävla i motorcross så ska den högsta ligan bara för att jag började spel regleras om till 50 kubiks maskiner, man får inte hoppa och underlaget skall inte vara speciellt löst... 27/07 langa hit med mer lanstöd i spel så ska vi allt få fart på lantävlingarna igen 27/07
Skicka en rättelse