Dayz-skaparen Dean Hall vill att hans mod ska följa Minecraft-modellen och släppas till en låg prislapp.

En fristående version av #Arma 2-modifikationen Dayz är sannolikt att vänta innan julen, om skaparen bakom den populära modden får sin vilja igenom. Dean Hall säger att han vill följa "Minecraft-modellen".

– Jag vill att det ska bli ett fristående spel som följer Minecraft-modellen med en låg prislapp, men det kommer bara fungera om vi bestämmer att alla måste betala. För att folk inte ska känna sig lurade på pengar behöver vi ha mängder med nytt material, så saker som basbyggande, städande av animationer och att lägga till ragdoll-fysik, säger Dean Hall.

Så länge han kan komma överens med Arma 2-studion #Bohemia Interactive, eller en annan studio, så hoppas han ha fått ut spelet efter ett par månaders arbete.

Dayz närmar sig nu en miljon unika spelare – en minst sagt hisnande siffra.

Vad i sjutton... Att man ska kunna förflytta sig snabbare, sprint och allt sånt där håller jag inte med om. Som det är just nu är perfekt. Gå, smyga, prone, huka, springa, sprinta(dubelklicka W t.ex). Farten är tillräcklig. Visst kan man inte kuta i 40... 26/07 aftonblaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet 26/07 Till de som klagar på att Rocket inte får pengar från BI: Om jag förstått det rätt så är DayZ ett proof of concept för att visa BI's ledning (Där han jobbar om jag inte läst helt fel) att det visst går att göra en upplevelse (Rocket verkar inte se DayZ... 26/07 Jag är helt medveten om det, men det borde vara det första man fixar innan man släpper det till allmänheten. 26/07 Jo jag vet jag säger bara vad jag skulle vilja se i spelet, det behöver inte bli så givetvis detta är min åsikt plus det skulle locka sjukt många spelare som ej tycker om det och dom som spelar det forf skulle tycka om det, och dom som är dåliga skulle... 26/07 Den som ogillade kan gärna få berättade vad det var som var så fel i det jag skrev, istället för att bara ogilla 26/07 För att citera folk på DayZ-forumet.... ALPHA! 26/07 Har ett oöppnat ARMA2 liggande så det kan bli ett test. Även om jag tycker det börjar bli tjatigt med zombie spel.. 26/07 Detta blir helt klart ett köp :D 26/07 Detta gjorde så jag blev mer intresserad, har återgått till att vela slakta zombies så och detta gjorde allt ännu bättre. Säger inte nej att betala en liten summa om spelet blir riktigt välgjort. Men day Z verkar då bevisa att det kommer bli nice, ska... 25/07
Skicka en rättelse