Valve-grundaren tror slutna operativsystem skadar branschen, därför satsar man på Linux.

#Valves växande intresse för Linux som spelplattform är en sorts försäkring mot att Windows-plattformen blir allt mer sluten, vilket i längden kan få hårdvarutillverkare att lämna marknaden. Det menar Gabe Newell, Valves grundare och chef, som under spelbranschkonferensen Casual Connect i Seattle i tisdags gav sin syn på saken, skriver AllThingsD.

– Jag tycker Windows 8 är en katastrof för alla i pc-branschen. Jag tror vi kommer förlora några av de mest betydande pc-tillverkarna, de kommer lämna marknaden. Jag tror marginalerna kommer försvinna för en rad människor. Om det stämmer kommer det vara bra att ha ett alternativ att luta sig mot.

Newell menar att spelutbudet har enormt stor betydelse när folk väljer operativsystem och därför vill han att så många som möjligt av Steams tusentals spel ska bli tillgängliga under olika Linux-versioner.

– Det som främst håller tillbaka Linux är spel. Folk inser inte hur viktiga spel är för att styra folks köpbeteende. Vi vill göra det så enkelt som möjligt att köra de 2500 spel som finns på Steam under Linux också.

Han menar att öppna plattformar är något av ett krav för att främja kreativitet, och att Valve och andra prominenta namn i branschen har öppenheten att tacka för sina verk.

– För att innovation ska bli verklighet måste ett gäng saker som inte händer på slutna plattformar inträffa. Valve skulle inte existera i dag utan pc:n, inte heller #Epic eller #Zynga eller #Google. Ingen av dem skulle ha funnits utan öppenheten i plattformen.

Det är väll just det dom också planerar, antar att när dom bygger steambox se länk under. så antar jag att dom kör ett öppet och bra system (Linux) och bygger ett steam os / program som kör i den miljön. "http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20120304/rykte... 02/08 Tror att standardiseringen av hårdvara är grejen... spelutvecklarna tjänar ju pengar på att göra sitt spel mer kompatibelt med ena eller andra chiputvecklaren. 30/07 Att folk som klagar på Steam och deras så kallade "monopol" ( som inte ens är sant ), inte ser vad Microsoft vill göra med W8 och deras efterapning av Apple med ett mer låst OS är allt bra ironiskt. :) 28/07 Lägg ner med de här dumma kommentarerna. Jag känner gott om vuxna människor i olika branscher som alla tagit informativa beslut och valt Mac i olika former. Att det finns ett intresse för Apples produkter i hipster-kretsar är inte samma sak som att bara... 28/07 "Folk" älskar inte OSX, Hipsters älskar OSX. 27/07 Linux kräver inte längre samma kunskap som förr då man var tvungen att kunna en hel del bara för att ens installera det. Hade det inte varit för spelen hade jag nog övergått helt till detta OS. Och stödet ökar för Linux för var dag som går, Microsoft... 27/07 Rob Pardo på Blizzard har nu uttalat sig och håller med Gabe Newell. http://www.computerandvideogames.com/360383/blizzard-exec-echoes-windows-8-catastrophe-comments/ http://i.imgur.com/cIWXa.png (http://i.imgur.com/cIWXa.png) 27/07 jag litar inte alltför mkt på gabe"har ätit massor med köttbullar" newell längre.. dom övergav half-life serien som är RIKTIGA spel till förmån för trams som left for dead eller vad dom zombiespelen heter. hade inte det blivit en överraskningshit så had... 27/07 Eller låst till Steam. Gabe gråter bara för att Steam får en tuff konkurrent med rejäla finansiella muskler. 27/07 Jösses... är den stora stöttestenen att man blir "upplåst" i Windows Live? Ok jag antar att samma personer menar att vara "upplåst" av iTunes är en fördel med Apples manicker. Eller är det bara Metro som är problemet? irriterande? JA! Men dödar det PCn... 27/07
Skicka en rättelse