Nytt speedrun-världsrekord satt, GlaDOS utslagen en minut snabbare än någonsin tidigare.

Om det fanns något negativt med fenomenala #Portal var det möjligen längden. Det tog inte mer än ett par timmar att ta sig igenom #Valves fysikpusselpärla. Men sett ur vissa perspektiv är det en evighet. En Youtube-film visar nämligen hur spelet springs igenom på 8:31 minuter. Åtta minuter och trettioen sekunder!

Rekordvändan görs av tre personer som delat upp spelet i sektioner och betat av ett antal var. Varje del har spelats in och sedan klippts ihop till en sammanhängande film. Visserligen inte samma sak som att ta hela spelet i ett svep, men utan tvekan ändå en imponerande prestation. Det förra speedrun-världsrekordet för Portal sattes 2010 och låg på 9:25. Den nya rekordtiden är alltså en putsning med nära en minut.

I mitt inlägg som du citerade finns en länk till en sida, där kan man hitta reglerna som speeddemosarchive använder. Här: http://speeddemosarchive.com/lang/rules_en.html Vär att notera är att de publicerar "speed runs" inte rekord. :) 28/07 Ja det tar nog sin lilla tid att hitta alla dessa buggar och kunna utnyttja dessa för att få bästa tid. Så länge de följer de regler som finns ser jag inget fel i att göra som de gör även om jag kanske inte finner det så kul att kolla på men det är väl... 27/07 https://www.youtube.com/embed/hETRzNzpFAI 27/07 Milde himmel, han är ju "utanför" banan mest hela tiden. :) 27/07 Fel gör vi alla nån gång, det svåra är att stå för dom :) Jag önskar dig en trevlig natt, och så slutar vi (min) missuppfattning-fallet här :) 27/07 Ursäkten godtagen och "cred" till dig för det! Det jag skrev var vänligt menat. Jag nämnde trots allt att spelaren du ville se skulle vara väldigt duktig. Precis som qdq-spelare. :) 27/07 Jag uppfattade ditt svar som nervärderande attityd, dvs "Du ska se en vanlig svensson let's play som säkert finns men ingen annan vill se, sök på nätet." när jag sa att jag vill se content lösas snabbt, men inte skippa content. Kanske var lite aggressiv... 27/07 Varför blev du arg? :o Edit: Det var ett missförstånd helt enkelt. :) 27/07 Antar du aldrig sett en QDQ. Lämna din attityd hemma nästa gång, annars ser jag till din mamma drar in på din datortid. 27/07 Det du vill se är en vanlig, men väldigt duktig, "let's play". Det finns säkert på nätet. 27/07
Skicka en rättelse