Irrational Games söker design manager. Ett av kraven är att personen ska ha släppt minst ett spel som fått 85 eller högre på Metacritic.

#Bioshock: Infinite-utvecklarna #Irrational Games söker en design manager, och ett av grundkraven är att personen ska ha skeppat minst ett spel som fått en Metacritic-poäng på 85 eller högre. Metacritic är en sajt som sammanställer betyg från en rad olika (främst) engelskspråkiga spelsajter och -tidningar.

För att få ett hum om vilka tuffa krav som ställs så kan vi exemplifiera genom att nämna att titlar som #Fallout: New Vegas (84), #Metro 2033 (81), #Vanquish (84) och #Catherine (82) är toppspel som inte kvalar in.

Extra bisarrt blir kravet med tanke på att spel är enorma storproduktioner där saker och ting knappast står och faller med en enda persons medverkan. Det finns sannolikt mängder med extremt talangfulla människor som skulle kunna göra ett bra jobb åt Irrational, men eftersom de jobbar på "fel" spelhus så får de inte chansen.

Bilden: Bioshock-skaparen Ken Levine blir alldeles snurrig över det märkliga kravet – frågan är om han ens själv hade kvalat in för jobbet?

Metacritic var bra en gång i tiden, nu är det bara en stor jävla trollsite. 28/07 Japp, såg inte heller något om Metacritic. Antar att de insåg själva hur idiotiskt det lät. 28/07 Nu står det dock inte ett skvatt om något med Metacritic 85+ på den där jobbannonsen, så verkar som det tagits bort? 28/07 Marcus Persson kvalar in från Mojang, han har en score på 93 på MetaCritic. http://www.metacritic.com/game/pc/minecraft 28/07 Well, det är deras loss. Dom kommer gå miste om många begåvade personer. 28/07 säker på att det här inte är en pik till: http://www.escapistmagazine.com/news/view/116343-Obsidian-Lost-Bonus-for-Fallout-New-Vegas-by-One-Metacritic-Point ? Det kanske är Bethesda som ska ge ut deras nästa spel... 27/07 Och sen när har någon uppfyllt alla "krav" som finns för ett jobb? Ska bli kul att se vem som får jobbet sen och om dom verkligen får en som har 85+. Grymt löjligt ändå, säger ju ingenting om den enstaka individen. 27/07 Snart måste folk ha achievements för att jobba med spel. My first game (Release one game) 5G You got the hang of it (Release 3 games) 10G Not Bad (Your game reached 50 Metacritic score) 25G Irrational (Your game have received 85 or more Metacritic score... 27/07 Fan vilka idiotiska krav, inte minst pga att metacritic knappast är något att gå på. Förövrigt är ju spel som Metro 2033 helt briljant både i story, grafik m.m hade en grymt mycket bättre upplevelse där än i Bioshock 1 iaf. 27/07 Metacritic = Gearscore IRL :) 27/07
Skicka en rättelse