Antalet Steam-användare med gamla pc-burkar ökar – ett tecken på att vi inte behöver mer avancerade spel?

Ur #Valves senaste statistikrapport från Steam går att utläsa att skräpdatorer blir allt vanligare på speltjänsten. Gammaldags spelburkar med enkärninga eller dubbelkärniga processorer är på gång – liksom DirectX 9.

Sannolikt beror sunkburkarnas återkomst på att det blir allt vanligare att folk kör Steam på sina laptops, och på att fler och fler människor i mindre rika länder börjat nyttja tjänsten. Vad säger du, är detta ett bevis på att vi inte behöver mer tekniskt avancerade Windows-spel?

oops sorry q2 är från 1997 kanske men jag spela demot först 1998 och köpte det 1999 för 99:- 04/08 såg att det fanns Free to play på steam !!! Använde steam sist 2007. letade reda på steam clienten reinstall leta reda på lösenord Började ladda ner Free to play spel. kunde inte spela delete content osv. nv4_disp.dll failure stopped responding... hade... 04/08 Ärligt, är det någon som är förvånad? 99% av alla "nya" spel som släpps är portar ifrån Xbox och PS3. Alltså krävs det ingen PC hårdvara värt namnet. Hur många spel känner ni till som kräver DX10 eller högre? Jag känner till ett, BF3. 03/08 Det där tror jag inte ett skitt på. 03/08 Nej. Det betyder att dom flesta är fattiga? Tror dom flesta vill ha så bra grafik som möjligt innerst inne, även om somliga är i förnekelse. Crysis någon? ;) 30/07 Inga som helst problem. Trevligt o kunna sitta i stort sett vart man vill när man ska spela. :) 29/07 Ungefär som jag då, fast ibland får jag en fläng å köper värsta grafikkortet. Men tråkigt nog så uppgraderar jag inte som jag planerat utan jag låter tiden gå ut tills jag känner att nu är det dags för en ny burk. 29/07 Samma här, köpte nyss ett fulltower så nu är jag redo för nästa uppdatering. Jag satsar dock mer krut på moderkortet och köper ett grafikkort för 3.5k, då kan jag byta ut kortet oftare. Jag skulle nog aldrig köpa grafikkort för 5k som en del gör. 29/07 Dåliga datorer, inte gamla datorer ;) 29/07 Nog för att jag mest känner mig som en liten nyfiken unge för det mesta, men jag fyller 42 (meningen med livet o allt) i sommar och jag kunde inte bry mig mindre om mobila grejer. Stationära vätskekylda monster all the way! :) Jag kanske är lite yrkessk... 28/07
Skicka en rättelse