Kanske kan du i framtiden köpa och sälja nedladdningsbara spel hos spelbutikskedjan GameStop.

GameStop har länge köpt och sålt begagnade spel, men det har bara handlat om fysiska exemplar. Nu planerar spelbutikskedjan att börja köpa och sälja digitala exemplar. I en intervju med Gamespot berättar GameStop-chefen Paul Raines om funderingarna. Enligt honom finns det ett intresse från företagets sida, men att marknaden inte riktigt är där i nuläget.

– Det är väldigt intressant. Det finns teknologier ute i Europa, och vi har tittat på ett par som är involverade. Vi är intresserade, men det är inte en meningsfull affärsidé än.

EU-domstolen har nyligen beslutat att konsumenter har rätten att sälja vidare digitala exemplar av spel. Skulle du vilja sälja det där spelet som du köpte en gång på en Steam-rea men som du knappt har startat?

Att stödja utvecklare har väl i allra högsta grad med moral/etik att göra då det görs genom att köpa egna spel och därigenom stödja utvecklingen. Menar att det känns inte alltid kul att stödja vissa spel utgivarbolag som bromsar utvecklarna med snål dlc... 31/07 Så bara för att man inte äger något så får man absolut inte använda det ? Gäller det alla saker eller bara spel ? Och om det bara gäller spel, varför är det skillnad ? Har du någonsin lånat en film av någon ? Det här har inte handlat om piratkopiering... 31/07 Visst FN har jag en anledning hur kan du missa det? Äger du inte spel ska du heller inte spela det. Det gynnar inte spel utvecklingen det är fel att spela om du inte köpt det. Jo jag förstår att många ful laddar för att de inte har råd att köpa allt de... 31/07 Visst har du rätt i att "värdet" på ett spel sjunker med tiden, men man kan ju köpa det digitalt till nedsatt pris så spelutvecklarna får lite betalt för det i stället för efter en eventuell lång rad begagnatköp där dom inte fått in en krona. Sett till... 31/07 Tar man bara hand om en cykel på ett bra sätt så håller de bra länge men jag förstår vad du menar. Ett spel förlorar värde på grund av att det åldras. Tror inte många skulle köpa till exempel första Soldier of Fortune till fullpris i dag ? Åldrandet acc... 31/07 En cykel slits ju oavsett vem som kör den, ju mer du lånar ut den desto fortare måste du köpa en ny. Där är ju en väsentlig skillnad mot en digital kopia av ett spel. 31/07 Cykel eller spel, båda är saker man köper och används av en person i taget (med vissa undantag, tandemcyklar till exempel). I fallet om att låna det ena eller den andra ser jag ingen skillnad. Ja, du får tycka precis vad du vill för min del men jag tyck... 30/07 Nej det är inte att klanka ner bara att konstatera att de är lama loosers om de gör som de gör. Men det är min syn på saken. := Cykel och spel lån ... suck. Bara en dålig ursäkt för att osv. Du vet vad jag menar... Och en väldigt dålig jämförelse men... 30/07 Jaså ? Du kallar de som gör så, eller vill göra så, för lama loosers [sic] som pysslar med omoget trams men det är inte att klanka ner ? Så vad gör lånandet av ett spel mer omoraliskt än att låna någons cykel, till exempel ? Man undanhåller ju cykeltill... 30/07 Som sagt sorglig läsning och jag klankar inte ned på andra jag gav min inställning i frågan. Hur du sedan tolkar det är väl upp till dig men läs 2ggr så du förstår vad som skrevs. Enkelt förklarat jag tycker det är fel att flera utnyttjar en lic för en... 30/07
Skicka en rättelse