Rob Pardo på Blizzard skriver på Twitter att han håller med Valve. "Windows 8 är inte fantastiskt för oss heller".

Tidigare skrev vi om att Gabe Newell] på #Valve anser att Windows 8 är en katastrof. Han tror istället på öppna plattformar som Linux. Nu stämmer #Blizzard in i kören.

Rob Pardo, exekutiv VD på spelgiganten, skriver i ett Twitter-inlägg att #Microsofts nästa operativsystem inte är bra för Blizzard heller.

– Trevlig intervju med Gabe Newell – "Jag tycker att Windows 8 är en katastrof för alla i PC-området" – Inte fantastiskt för Blizzard heller, skriver han.

Tror du att Windows 8 blir en katastrof?

du TROR det ja men sen ska man fråga sig om dom stora aktörerna är villiga att satsa den enorma summan pengar på något sånt som kan visa sig bli helt i onödan.. liksom ärligt talat så är det bara fjanterier det valve och alla företag håller på med när... 14/08 Ingen katastrof men inte heller något som kommer att slå igenom 03/08 Det var det jag menade med att fixa det som är trasigt. Windows 7s interface fungerar inte med touch och tablets är en snabbt växande marknad. 31/07 Nej, har aldrig någonsin behövt använda det och ser ingen anledning till att jag någons kommer behöva använda det. 31/07 Fram tills det att Microsoft inte längre tillåter att köp görs utanför applikationen. Möjligheten att göra detta finns - det är inte olagligt. Nu är det långt ifrån säkert att Microsoft väljer det spåret, men risken finns. Kanske inte i Windows 8, men... 31/07 Windows 7 touch interface var så långt i från polerat, och ungefär bland det tråkigaste man kan göra, ungefär som att gnida sandpapper längs armarna. Windows 8 touch är däremot en annan femma, har redan hunnit prova 8'an på flertalet betaplattor när jag... 30/07 Tänk även på att dom förmodligen kommer göra så att det inte är möjligt att spela vissa spel om du inte har w8, precis som dom gjorde med vista och w7 mot 2000, om du inte hade windows vista så fick du inte spela vissa spel när i själva verket det var... 30/07 Steam kan bygga en Steam-app där de säljer sina spel in-app, men gör de på det viset så måste de betala en procentsats till MS (30% fram tills produkten sålt för ca 175 000 kr, därefter 20%). Detta gör såklart att Steam inte kan sälja genom appen. Då... 30/07 Har du testat Windows 7s touch interface? Nej, jag trodde väl inte det. Jag vet inte hur du får ihop hans ståndpunkt i intervjun till ovanstående. Kritiken är riktad mot inlåsningen av Windows som kommer att starta med Windows 8. Valve är förstås orolig... 30/07 Det blir säkert bra men att göra skrivbordet till en jävla appsamling gör att att jag inte kommer att köra det. Jag har mus och tangentbort, ingen jävla pekskärm. Det är en PC, ingen tablet. Jag håller mig kvar i Windows 7. Klarar mig inte utan start-me... 30/07
Skicka en rättelse