Uplay installerade osäkert webbläsarplugin som potentiellt möjliggjorde för utomstående att få in trojaner och manipulera din data. Du med Uplay bör uppdatera omgående.

#Ubisofts hett omdebatterade alltid online-DRM Uplay har idag grillats hårdare än kanske någonsin tidigare. Det var Tarvis Ormandy, informationssäkerhetsnisse på Google, som vid installationen av #Assassin's Creed: Revelations fann att Uplay installerade ett webbläsarplugin med seriösa säkerhetsbrister. Det gick nämligen att använda gränssnittet för att få din dator att starta i princip vilket program som helst, vilket innebär att exempelvis avancerade trojaner lätt skulle kunna få fäste på din dator.

Ubisoft reagerade dock relativt snabbt, och har nu uppdaterat Uplay-pluginet till att endast tillåta Uplay-applikationer. Denna form av rootkit har alltså troligtvis funnits ett längre tag, och förhoppningsvis har detta inte utnyttjats i större skala av illvilliga. Exakt hur länge är just nu oklart.

Att uppdatera ditt Uplay med en gång är vårt hetaste tips. Gör det genom att antingen starta din Uplay-klient som då autouppdaterar, eller dra ner uppdateringen manuellt från Uplay-sajten.

En fet blunder av Ubisoft som inte precis stärker deras förtroende där hemma i internetstugorna.

Bilden: Ezio Auditore da Firenze blir jävligt förbannad när någon försöker hugga honom i ryggen.

Tack till IceDusT, anon1001, Jokkocze för detta #nyhetstips!
Har själv kört ett par spel i "offline mode" (Portal till exempel) och det funkar utan några som helst problem och även om jag anser att Steam är ett DRM (som sagt) så har jag inte längre samma inställning till det som när HL 2 släpptes (dock kan jag... 01/08 Ja t.ex. Might and Magic Heroes VI går utmärkt att spela helt utan internetuppkoppling. Är nätet igång så sparas achievement och annat via uplay antar jag. (iofs bryr jag mig inte om virtuella guldstjärnor) Ifjol så bodde jag på ett ställe utan internet... 01/08 Sant, men jag uppfattade det som FZ menade deras "always online"-DRM och vissa av Uplay spelen kräver inte det. 01/08 Om ett spel kräver någon form av uppkoppling så är det DRM, Steam är DRM även om spelen som finns där inte har DRM. 31/07 Det är dock en skillnad på deras DRM och Uplay, vissa spel använder Uplay utan DRM-skyddet. (säger ingenting om själva DRMet, men de är inte samma sak) 31/07 Seriös säkerhetsbrist? Säker på att det inte är allvarlig säkerhetsbrist? 31/07 Återigen visar Ubisoft fördelarna med deras DRM och varför jag skyr skiten som pesten. 31/07 Det är bara att starta ett spel med Uplay så uppdateras det automatiskt. Stäng ned eventuella browserfönster först. Jag startade Might and Magic Heroes VI. Hela proceduren tog 30 sekunder. 31/07 deathlord, FZ är inte din mamma eller pappa. Lär dig använda sökmotorer. 31/07 Och hur uppdaterar man Uplay??? tack för ingenting FZ! firefox sa precis att jag borde inaktivera uplay i en dialogruta och det gjorde jag men ändå. 31/07
Skicka en rättelse