Sonys John Smedley stämmer in i Blizzards och Valves motstånd mot Microsofts kommande operativsystem.

Mot slutet av oktober släpps Windows 8 – med Metro-gränssnittet implementerat – och flera stora namn har uppgett att de är synnerligen kritiska. Förra veckan rapporterade vi om #Valves Gabe Newell som anser att Windows 8 är en katastrof, och nu i helgen rapporterade vi om #Blizzards Rob Pardo som höll med. Vi missade dock att även #Sonys John Smedley sagt sitt om #Microsofts kommande operativsystem.

– Måste hålla med Rob Pardo och Gabe Newell angående Windows 8, twittrade John Smedley.

Kritiken grundas kortfattat i att Microsoft uppges försöka "fånga in" marknaden för spel och applikationer (likt Apple) genom att sätta upp speciella licensregler för att släppa spel via Microsofts kommande onlinestruktur. Detta anses då av nämnda kritiker vara väldigt begränsande för exempelvis Steam, Blizzards onlinetjänster och då troligtvis för Sonys diton. John Smedley kanske oroar sig specifikt för något gällande #PlanetSide 2. De debatterar att om utgivarutrymmet begränsas kan det leda till att öppna operativsystem (tänk Linux) kommer få mycket mer stöd än tidigare.

Vad har du för tankar om Windows 8?

Min exempel från DOS var menat som ett skämt, därav ;). Vad jag menar är att när det väl strular lär det vara mycket krångligare att fixa i Ubuntu än i Win, speciellt om man tänker på gemene svenssons datorkunskaper. Men visst säger du att det är lika... 07/08 Ubuntu är numera lika enkelt att installera som Windows / OS X. Och att sköta. Vad får dig att tro att du måste sköta Linux som under DOS-tiden (för spel)? Man kan numera installera Ubuntu från Windows. Hur många har installerat Windows? Grejen är att... 06/08 Windows enda fördel mot Linux är användarvänligheten men priset för den är prestanda. Linux vore egentligen ett bättre OS för spel om man löste kravet på en högre kunskapsnivå för att använda det. Jag är dock ganska säker på att om populariteten ökade... 03/08 Rättning; Mer lätthackade datorer för hackers! Linux är så jävla enkelt att komma åt jämfört med Windows och Apples OS. Som att peta på en vägg och se den falla ihop, Linux är värdelöst, kommer alltid att vara det sämre OSet. OnT; Många klagar på Win8... 02/08 Tummen upp! Skönt att iaf några kommentarer kommer med lite fakta. Klart man har rätt att tycka illa om Win8 men de flesta som kommenterar här hoppar bara på hat-tåget utan att veta vad de pratar om. Som vanligt. 01/08 Kritiken mot Windows 8 låter mer och mer fånig (och det lät som trams från början). 31/07 When Windows 8 lies in ashes...Then you have my permission to use Linux. (Japp drog Bane's citat i min egna version) 31/07 Ser inte alls bra ut för Microsoft nu med Win 8 iallafall. 31/07 Instämmer helt 31/07 W7 är vad Vista BORDE varit.... 31/07
Skicka en rättelse