Företaget lappade snabbt säkerhetsluckan som hittades i går.

#Ubisofts redan illa sedda drm-skydd Uplay hamnade i går rejält i skottgluggen efter att ett allvarligt säkerhetshåll upptäckts. Företaget var föredömligt snabba med att släppa en patch som täpper till hålet, och nu på förmiddagen har de skickat ut tydliga instruktioner om hur du går tillväga för att täppa till luckan.

Programmet Uplay, som installeras samtidigt som ett antal Ubisoft-spel, installerar en plugin i webbläsaren, och denna plugin gjorde det möjligt att köra annan kod på datorn än bara spelet. Företaget släppte alltså snabbt en patch som täpper till säkerhetshålet, för att installera den stänger du alla öppna webbläsare och startar sedan programmet Uplay som uppdaterar sig självt. Det är allt.

Uplay fungerar både som Ubisofts onlineshop och som ett sätt att försvåra piratkopiering. Programmet har fått hård kritik för att det kräver att spelaren är uppkopplad under spelsessionen, vilket vid flera tillfällen gjort spelen ospelbara när servrarna legat nere. Följande lista visar några (men kanske inte alla) Ubisoft-spel som använder Uplay.

Såg bara sarkasmen i det där, förstår inte inte du kan flyga i taket så enkelt :) 01/08 Allt beror då på hur de väljer att gå vidare, företagen har gång på gång lovat dyrt och hederligt att om det otänkbara skulle ske så skulle de låsa upp spelen. Om de däremot inte låser upp dom eller om vi tar ett spel som Diablo 3 (som verkar vara väldi... 01/08 Hur blir det om Ubisoft skulle konka eller bli uppköpta och lägger ner sina servrar? Inte troligt men om det hände.? Och om det hände Steam? 01/08 Något som även CD Projekt angav som anledning till att inte ha DRM då detta snarare får folk att avstå från köp än att köpa spelet. Det är nog bara en tidsfråga innan de fixar ett spel som funkar, får väl hoppas att det var värt det för jag skulle då... 31/07 Det må kanske inte sätta fulltstop för saker och ting, men så här ligger det till. DRM kan inte hindra piraterna från att ta sig förbi DRM'en och spela spelet. Men det som är taget från servern, så som Settler 7's pathfinding till exempel. Det ända pira... 31/07 Vad är detta Uplay grejs? Jag har Revelations installerat på datorn(har fysiskt exemplar) och det enda jag har är klienten som man måste starta för att lira spelet. 31/07 Och du tror på fullaste allvar att detta hjälper mot piratkopiering? Vad dessa DRM handlar om är inget annat än kontroll av begagnatmarknaden, piratkopieringen är bara en bonus. För mig innebär den här formen av DRM att jag inte kommer betala fullpris... 31/07 Gillart DRM oerhört mycket. Pirater ska inte få gratis spel. Tack ubisoft <3 31/07 Vet inte hur det är med Uplay men tidigare DRM som Ubisoft använt sig av har krävt mer än så (som att man var tvungen att ladda ner ett speciellt program för att bli av med skiten). Man får väl hoppas att de inte använder ett DRM som kräver samma sak.... 31/07 Om man tagit bort spelet på steam, ligger uplay kvar då? För jag kan inte hitta det på datorn så antar att det är lungt 31/07
Skicka en rättelse