Men den påstådda köparen lämnar inga kommentarer.

Uppgiften om att Skyrim-skaparen #Bethesda lagt vantarna på Stalker-licensen dementeras på spelseriens Facebook-sida. Med viss tveksamhet, ska tilläggas.

– Enligt mina källor är nyheten att Bethesda köpt Stalker-rättigheterna falska.

Bethesda själva väljer att inte kommentera "rykten och spekulationer", som de uttrycker saken till Eurogamer, så det lär krävas mer auktoritära dementier för att skjuta uppgiften i sank.

Ryktet om köp sattes igång av bloggaren Sergey Galyonkin, som i går hävdade att Bethesda köpt rätten att bygga vidare på spelserien, medan Sergei Grigorovich, tidigare chef för konkursade #GSC Game World, sitter på övriga rättigheter.

GSC Game World bet i konkursgräset i december förra året, och läget för Stalker 2 har därefter varit oklart. I våras gick många av GSC-medarbetarna till nystartade #Vostok Games, vars debuttitel #Survarium beskrivs som en andlig fortsättning på Stalker.

Vet inte om det här är en uppfattning allmänheten delar, men jag hade gärna sett CD Projekt ta sig an Stalker. Nu inser jag förstås att det inte lär hända med tanke på att de redan utvecklar två AAA-rpg:s, men likväl vore det en önskan. 02/08 är av samma åsikt, tror att 4A är de jag litar mest på i att bevara STALKER-arvet. 01/08 Om det stämmer så tycker inte jag att det nödvändigtvis är bra. STALKER var bra för att det var annorlunda och vågade behålla en hel del bra saker som räknas som old school. Bethesdas mentalitet med att förenkla det inre och lägga allt krut på det yttre... 01/08 Den enda motorn, och utvecklare, som jag kan tänka mig göra ett STALKER 2 är 4A Games med deras motor till Metro 2033. De har rätt atmosfär, men frågan är om det kan göra ett bra öppet spel som STALKER EDIT: Eller att det får vila i frid. 01/08 Och så var STALKER världen räddad från att bli en "bättre" plats! :D Säkerligen skulle Bethesda göra världen allt vänligare än vad den ska vara? 01/08 Om Bethesda får Stalker licensen vet vi vad vi ska förvänta oss: Man vaknar inne någonstans där ljuset inte når, tar sig ut, blir bländad av ljuset... Ni vet hur det går till, i slutändan så har vi en skitkopia på Fallout. 01/08 För de som gillar spelen kan jag berätta att i september släpps en riktigt fet mod, som varit under utveckling i många år, till S.T.A.L.K.E.R. SoC med namnet Lost Alpha. Vi kommer att få se alla levlar som plockats bort och mer story + sidequests. http:... 01/08 Måste nog säga att ag är lite kluven över det hela. Visst, det är bra om nu någon har plockat upp licensen men sen är det Bethesda som gjort det så vet jag inte om det är så bra. Jag älskar Stalker spelen och har har jag vill inget hellre än att se seri... 01/08 Ledsen, det är inte svårt att säga nej om så var fallet, och vem var det som dementerar nyheten egentligen? Uppenbarligen inte Bethesda, utan någon på Facebook. Jag tror att Bethesda köpte eller ska köpa stalker, även om jag inte bryr mig så mkt. 01/08 alltså kommer ett sådant här rykte fram och ett företag Inte har köpt det, då lär dom svara snabbt på det. men inte vilket bara bevisar att dom faktist har köpt det. Bara att dom vill hålla det hemligt, Atta köpa det pga konkurens vore r'ätt dumt, då... 01/08
Skicka en rättelse