Godkänner du det nya avtalet från Valve går du med på att bara åtala dem individuellt.

Har du godkänt det nya användaravtalet för Steam som lanserades häromdagen? Då har du gått med på att avstå från att medverka i grupprättegång mot tjänsten, och om du tänker väcka åtal så får du göra det individuellt.

Gruppåtal eller grupptalan betyder ungefär att rättsprocessen förs av en person som representerar en grupp människor med gemensamma intressen. Utslaget i målet får påverkan för alla dessa i ett svep.

#Valve säger att man infört avtalsändringen för att minska risken för långdragna rättsprocesser och man menar att individuella ärenden sköts snabbare och till lägre kostnad. Helst löser man tvister innan de hamnar i domstolen, men i fall som ändå går så långt kommer man betala rättegångskostnaden oavsett utslaget.

Äh lungt, köpte GTA IV complete pack för 80 kr :D Något jag tyckte var väldigt dum är att folk inte anmälde WoW WOTLK, på baksidan på förpackningen står det "engage in aerial dogfight with flying mounts and new gnome engineer planes" Falsk marknadsförin... 26/09 Japp, men jag vill ha "plastbiten".. 26/09 Du kan endast få pengarna tillbaka om spelet om håller vad det lovar i t.ex innehålls-uppfattning. Exempelvis om ett spel säger att kampanjen består av 15 kapitel, men du bara får 11, så är det ju falsk marknadsföring. Om ett spel enligt dig inte håller... 26/09 Alltså, jag skulle backa upp dig om du tog det vidare till någon ombudsman. Det är riktigt intressant att få veta vad vi egentligen har rätt till. Kan man reklamera ett biobesök om man inte tyckte filmen uppfyllde vad trailern lovade? Kan man reklamera... 26/09 Precis GTA IV jag syftade på, jag kan inte ens få högre än 25 fps på maxinställningar, ändå sitter jag med 6950 2gb, i5 2500k, 8 gb ram :/ det är overkill för spel från den tiden.. på lägsta inställningarna har jag knappt 50 fps.. borde jag ha rätt till... 26/09 Där har vi ju naturligtvis en gråzon. Och hade det inte varit det så hade det inte uppstått tvister. :) Jag tror, men det är jag, att de skulle hävda att det inte är produkten i det fallet utan din dator (d v s drivrutiner e t c). Här tror jag man får... 26/09 Så om spelet är jättedåligt portat så går det inte? Om spelet är dåligt optimerat då? om man har typ dubbelt så bra dator än rekommenderat men laggar ändå? 26/09 Exakt vad jag tänker. Det här är ett skrämskott så att åtminstone några håller sig från att gå till bylingen. Som sagt tidigare, i Sverige går det inte att avtala bort lagen. Bara bygga vidare på den. Säger lagen att du har rätt till A så kan inte ett... 26/09 Igen, det har ju ingen betydelse. Produkten är ju utformad så att du måste koppla upp dig och regga den. Så det är helt ovidkommande ifall du köpt den via Steam eller via butik. 26/09 I Sverige har det ingen som helst betydelse. Enligt svensk lagstiftning går det inte att avtala bort lagparagrafer. Spelar ingen roll vad du skrivit på, du hade fått rätt i en Tingsrätt i alla fall. Lagen är alltid minimum i ett avtal, lägsta ribban så... 26/09
Skicka en rättelse