Virtual Reality-headsetet Rift har blivit en enorm succé på Kickstarter på bara en dag. Är det här framtiden för spelbranschen?

Ambitionen att utveckla Virtual Reality-glasögon har funnits i decennier. Men tekniken har aldrig slagit igenom. Vissa är klumpiga, andra är dyra och några har bristfällig hårdvara. Företaget Oculus vill ändra på detta. Samma stund som de lade upp en beskrivning av sin Oculus Rift på Kickstarter var succén ett faktum. 250 000 amerikanska dollar var begärda. Men i skrivande stund har ungefär 970 000 dollar samlats in – och projektet har bara varit uppe mindre än ett dygn!

Oculus Rift är skapat av gamers för gamers. Spelföretag som #Valve, #Epic Games och #Id Software har valt att beskriva headsetet i mycket positiva ordalag. Oculus har redan ett samarbete med bland annat Id Software som innebär att #Doom 3 blir det första spelet att lanseras på Rift.

Headsetet utvecklas främst för pc men målsättningen är att det ska lanseras till fler plattformar i framtiden. Vad tror du – är Virtual Reality framtiden för dataspel?

http://www.kickstarter.com/projects/1523379957/oculus-rift-step-into-the-game/widget/video.html

Skicka en rättelse