"Endast" 9,1 miljoner betalande prenumeranter återstår när Activions skräder siffror.

Under #Activision Blizzards kvartalsrapport röjdes inte bara fantastiska säljsiffror gällande #Diablo III, utan även att #World of Warcraft-prenumeranterna så smått börjat sina. Numer finns det endast 9,1 miljoner betalande prenumeranter vilket är en nedgång med 1 miljon från Q3 2011 (10,2 miljoner), och som i sin tur var en nedgång med 0,9 miljoner från Q2 2011 (11,1 miljoner). Ja, det är finansiella tidsperioder vi talar om. I och med att en majoritet av prenumeranterna befinner sig i olika delar av Asien rekommenderas att skumma igenom deras olika betalmodeller. Prenumeranter är ett något bredare begrepp än vad det vid första anblick kan tänkas vara.

Det är fortfarande det (överlägset) största betal-mmo:t på en marknad som allt mer går mot free-to-play. Mot slutet av september släpps #World of Warcraft: Mists of Pandaria, vilket skulle kunna ge än mer blod till den nu länge pulserande WoW-ådran.

Spelar du WoW, eller ska du ge det en ny chans i och med Mists of Pandaria?

CCP kommer snart ta över världen ändå! Eve är det enda mmo som ökat sin spelarbas varje år, teoretiskt sett så kommer ju alla människor på jorden spela Eve i framtiden, eller? 07/08 Många Raid/pvp spelare lägger spelet på hyllan ett tag före en ny expansion kommer, Dom vet att det inte är någon idé att skaffa nytt gear före expansionen för allt dom skaffar måste bytas ut nästan direkt 04/08 finns skit många tomma, döda realms i EU WoW, folk är desperata på wows officiella forum dom vill ha server merges! men inget händer. 03/08 Ett bra tag kvar innan det dalar ner på f2p nivå i alla fall, inte för att mobba EA och deras senaste fail, men WoW är och förblir överlägset alla sina kloner när det gäller population, innehåll och livsläng. Detta kommer från en gamers som inte ens ork... 03/08 Håller med, är inte oroad alls, men lite nytänkande på Blizz HQ kanske inte skulle skada :) Får se vad MoP kan ge oss :) 03/08 Spelet är gammalt, och det är sent i en expansion (i det gamla spelet), så givetvis finns det ett tapp, folk tröttnar ju liksom. Blir intressant att se om folk återvänder för MoP. 03/08 Sen oandra sidan så finns det många "dolda subscribers" kanske fel ordval, men jag likt många jag känner spelar inte just nu. Men ser fram emot Mists of Pandaria likt alla andra expansions. Nackdelen med Cataclysm var att det var väldigt mycket nytt för... 03/08 Kommer givetvis införskaffa Mists Of Pandaria och levla upp en karaktär till den nya maxleveln... men mer än så lär det väl inte bli. Har inte deltagit i "end-content" i något av de tidigare... så lär nog inte ödsla tid på det den här gången heller. Spe... 03/08 En fundering, MoP har ju ett asiatiskt tema samt panda som huvudperson. Munk som ny klass. Tror ni att de har försökt tilltala/locka Asien mest denna gång? Då den största delen av spelare fallit just därifrån eller har det inget som helst med nått sånt... 03/08 Alltså, det du nämner är PR-snack från Activision, för investerare. Klart de vill poängtera att WoW-spelarna "bara tagit ett brejk". Vi vet varken bu eller bä kring hur många som återvänder när MoP kommer, ingen vet det just nu, men siffror, svart på... 03/08
Skicka en rättelse