Valve röjer att OpenGL-versionen på Linux av zombiemörsarsen för tillfället får ut fler bilder per sekund på samma system än med Windows 7 och DirectX/OpenGL.

#Valve satsar hårt på att öka sitt stöd för Linux-plattformen, inte minst baserat på deras skepsis mot kommande Windows 8. Senaste flaggan på Linux-borgen är att gänget för tillfället fått #Left 4 Dead 2 att prestera väsentligt bättre med Linux och OpenGL än med Windows 7 och DirectX. Linux-varianten påbörjades med endast 6 bilder per sekund, men efter mycket optimerande och kodknåpande har det ökat till hela 315 bilder per sekund. Ställ detta mot Windows 7 och DirectX siffror på 270.6 och skillnaden är påtaglig. Kanske lika intressant är att Left 4 Dead 2 på Windows 7 fast med OpenGL når 303.4 bilder per sekund.

Eftersom de nu vet att spelmotorn klarar av mer än vad de tidigare trott är målet att se vad det är som begränsar prestandan i DirectX och få till samma styrka där. Testdatorn som användes var en Intel Core i7 3930k, ett NVIDIA GeForce GTX 680, 32 GB RAM och Windows 7 Service Pack 1 64-bit respektive Ubuntu 12.04 32-bit. De kommer senare gå över till en 64-bit-variant av Linux likväl.

Vad tror du, har OpenGL fantastisk potential eller är det kanske mer att DirectX-kodarna vant sig vid att saker skulle vara på ett visst sätt vilket ledde till förslappning? Det röjs inte heller vilken version av OpenGL eller DirectX som använts.

Tack till morfin91, Karelazi för detta #nyhetstips!
Hahaha. Nej, jag är inte en MS Fanboi men Windows (alla varianter) har över 80% av marknaden. Mac har 7% och Linux 1%. Inte en sportmössa har de. Tråkigt men sant. Ingen skulle bli gladare än jag om det blev lite mer konkurrens på marknaden. Edit: http:... 24/09 Det är fan fjollor som du som gör att de släpper skitspel. Du bara sitter där med din satans handikappskontroll i din jävla soffa och jollrar "Fan vad bra med konsol.. jag som har sådana problem med att förstå tangentbord". Det är fan sådana som du som... 24/09 Vore ju inte fel om de integrerade Wine med Steam så spel som inte kompilerade för linux kan emuleras smidigt. 05/08 Nej vi kommer aldrig Tvingas att använda linux efter som OpenGl även finns till Windows , bara M$ som inte vill Dela med sig DirectX till andra OS så man "tvingas" använda Windows, Om detta går som det ska så har Linux och Macintosh en stor chans att... 05/08 Testkör från usb-sticka, det ger rätt bra info om hur systemet funkar och är samtidigt snabbt. Du kan använda Linux Live USB (http://www.linuxliveusb.com/) för att fixa bootbar usb-sticka. Det är även hyfsat enkelt att fixa dual-boot med Windows om man... 04/08 Ok? Det var nyheter för mig. =) Får ta och kolla på Ubuntu och sen får vi väl alla hoppas på att utvecklarna lägger ner mer energi på spel till linux så man kan byta helt. 04/08 Jag ser bara positivt på att spelen får komma till Linux och Mac OS X så länge de utvecklas först till PC och sedan portas. Jag litar på att Valve gör ett bra jobb. 04/08 Jag vill gärna spela spelen, inte lägga ned 3 timmar på att kolla i en manual hur jag installerar dem. Av den anledningen föredrar jag Windows 8 i vilken skepnad som helst. 04/08 "De" använder det OS'et som "vi" installerar/rekommenderar åt de. 04/08 Du har fel. Ubuntu har vuxit till sig nu och är en värdig motståndare till windows/OSX. Jag har gått över till Ubuntu själv nu och enligt mig är den lättare att använda än win7 och då är jag ingen *nix nörd. 04/08
Skicka en rättelse