Black Forest Games närmar sig slutskedet på Project Giana-utvecklingen. Hjälp till att kickstarta den dimensionshoppande tillika vackra pc-plattformaren.

2012 är året då genrer och serier på något sätt återuppstår. Kanske kommer det vara känt för det i framtiden, inom gamerkretsar. Nåväl, denna gång är det klassikern #The Great Giana Sisters som är i rampljuset, då #Black Forest Games ämnar färdigställa en fräsig plattformare baserad på varumärket – #Project Giana. De har dragit igång en Kickstarter där de vill ha in 150 000 dollar för att färdigställa en "grund"-variant av liret till inledningsvis pc, 250 000 dollar för en fullständig variant och 300 000 dollar för att även ge ut liret till Android-konsolen Ouya.

Project Giana är en 2D-plattformare med en dimensionstwist. Antingen lirar du som Punk Giana och hoppar omkring i ett sockersött land, eller så byter du dimension till Cute Gianas värld fylld av mörker där fienderna, miljöerna och möjligheterna är helt annorlunda. Du spelar alltså en karaktär i taget.

Gänget är veteraner från #Spellbound Games, som var de som ursprungligen skapade originaltiteln. Anledningen att de går Kickstarter-vägen är till stor del att de avtal utgivare erbjöd dem uppges vara begränsande för dem, och läser man allt på Kickstarter-sajten går det att koppla till en förlust till varumärkesrättigheterna.

De har arbetat på liret rätt länge, och det mesta är klart. Därigenom tänker de att spelet kommer färdigställas, men att det kommer ta bra mycket längre tid utan detta finansieringsstöd.

http://www.kickstarter.com/projects/project-giana/project-giana/widget/video.html

Missa inte heller att kompositören Chris Hülsbeck återvänder.

Skicka en rättelse