Trots spektakulära superkrafter kommer hajpade Dishonored inte bli någon lätt historia. Utvecklaren berättar varför – och FZ visar upp tio färska bilder.

Corvo i #Dishonored har som de flesta andra spelhjältar imponerande krafter tillhanda. Men det behöver inte betyda att spelet är en lättsmält historia. Snarare tvärtom, om vi ska tro #Arkane Studios.

– Det var svårt för oss hitta rätt balans i speldesignen, eftersom vi ville få till väldigt starka krafter – så att ni skulle känna er som riktiga badass – men samtidigt ville vi inte att spelet skulle vara för lätt, berättar en av spelets kreativa regissörer, Raphael Colantonio.

Mycket handlar om justeringar. Varje kraft kostar exempelvis mana och har en tidsbegränsning. Detta ska i slutändan leda till att du som spelare inte känner dig överlägsen motståndet men ändå har tillgång till coola specialattacker som kan kombineras på många olika sätt.

Dishonored släpps den 12 oktober till pc, Playstation 3 och Xbox 360. Du gör också rätt i att kolla in de färska skärmdumparna från årets Quakecon undertill.

Japp, det kommer på STEAM, går att förboka nu. 08/08 Förköpsbonusarna känns ju rätt meningslösa ändå, det enda dom gör är att göra spelet lättare :p 07/08 Bra att du tar bort det ur min post som förtydligade det i alla fall. Du kanske ska leva som du lär? Du vet hur ett forum funkar va? Bryr sig ingen om kommentaren och skiter i att citera den så försvinner den i mängden. Kan inte direkt säga att dina uto... 07/08 Jag håller med, det är trams med massor av olika DLC:er, eller aktiveringskoder. Ta en titt på vad ACIII erbjuder, helt galet. Förhoppningsvis kan man köpa "extra materialet" senare, men det känns ändå som ett slag under bältet. 07/08 Ett av få spel som jag verkligen ser fram emot, tror detta kan bli riktigt bra. Dock väldigt emot det här med att få special DLC beroende på var man köper spelet. Så länge dessa går att få tag på senare så bryr jag mig inte men om det rör sig om DLC som... 07/08 Eftersom det är av samma kille som var med och gjorde story i deus ex vanilla så är jag exalterad över det här spelet. Sen att art directorn är samma som half-life är rätt nice också :) 07/08 Det verkar som om de olika versionerna av "Dishonored" kommer innehålla skills som bara går att erhålla om man köper speciella versioner av spelet, vilket är tråkigt. Som RPS-skriver på sin hemsida, börjar det bli absurt. Om man bara köper en "vanlig"... 07/08 [quote=Valpnos] Finns inte en chans i världen vi ska förstå det så det här var också onödigt. Du bidrog inte med något på något sett som förtydligar det. 07/08 Vet mycket väl vilka det är men det finns många utvecklare som gjorde bra spel förut som sedan skulle blidka massorna med enkla och värdelösa spel. Säger inte att detta spel är enkelt och värdelöst då det är detta spel jag sett fram emot mest under hela... 07/08 Hade du vetat vilka utvecklarna är hade du insett hur dum den där kommentaren är. 07/08
Skicka en rättelse