Mirror of Fate till 3DS inspireras inte av andra bärbara Castlevania-titlar, enligt utvecklaren. Istället siktar de på att leverera en öppen värld.

#Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate är under utveckling till 3DS men #Konami och #Mercury Steam vill mer än att återupprepa det framgångsrika "Metroidvania"-upplägget från exempelvis #Dawn of Sorrow och #Portrait of Ruin. Teamet bakom spelet siktar på att erbjuda en totalt öppen upplevelse, en värld att upptäcka.

– Vi lyssnade på vad publiken älskade och inte älskade med #Lords of Shadow. Och utforskning kommer att spela en större roll i Mirror of Fate, bekräftar producenten David Cox.

Han tillägger att spelet fortfarande handlar om strider och actionäventyr men att det fanns mycket att utforska i, ja, utforskandet för att göra världen mer intressant för spelarna.

– Vi försöker inte återskapa ett "Metroidvania"-spel. Vad vi försöker göra är att expandera utforskandet bortom den gamla linjära stilen.

Me want old school, därför man köpt sig ett 3DS ju, Aa duuuUuh 08/08 NOOOOOOOOOoooooooooooeeeeeeeeeeeeeesssss!!!!! Detta va det sämsta jag har läst/hört på hela dagen! 08/08 Vill ha SOTN 2 !!! 08/08 Lords of Shadow var ett snyggt, välpresenterat men speldesignmässigt uruselt spel – har därför låga förhoppningar på det här. Mercury Steams arkaiska bandesign är i varje fall inget som tilltalar mig. Det är uppenbarligen vad som går hem rent kommersiel... 08/08 Stört bra det gör något nytt. Alla DS spelen känns ganska likadana vilket är bra för det är skoj men tråkigt för någon gång måste det komma något nytt :) 08/08 Banor? stod det inte öppen värld nyss? :O 08/08 Fick låna Lords of Shadow av en polare, tyckte de var "ok", väldigt vackert spel dock. Sen fick jag lånade Symphony of the Night, blev helt förvånad över hur jävla bra det spelet var. Skulle inte tacka nej till en till sån :). 08/08 Faktiskt inte. De har nämnt Castlevania 3: Dracula Curse som inspirations-källa. Du vet, att man väljer följeslagare och väljer olika vägar. Kommer ju inte precis bli så men man ska kunna återvända till tidigare banor etc. De har lyssnat på Castlevania-... 08/08 Super Castlevania 4 remake och jag sticker och köper en DS right away. 08/08 Suck.. "– Vi lyssnade på vad publiken älskade och inte älskade med Lords of Shadow." Kunde dom inte lyssna på publiken som älskade alla dom andra Castlevaniaspelen, Metroidvania är en försvinnande liten spelgenre för tillfället, riktigt synd.. :( 08/08
Skicka en rättelse