Speltjänsten tar sig i september an i princip alla andra mjukvarumarknader som finns, med hjälp av exempelvis Steamworks och Steam Cloud.

#Valve har nu tillkännagivit att de från och med 5 september öppnar upp en ny sektion på Steam, Steam Software där de kommer sälja allsköns programvara. Detta är en utökning av den populära spelförsäljningen där mjukvarutvecklare bland annat kan få sina produkter att nyttja Steam Cloud (spara arbete var du än jobbar) och Steamworks för olika uppdateringar och modifikationer.

– De 40 miljoner gamers som använder sig av Steam är intresserade av mer än att spela spel. De har berättat för oss att de skulle vilja ha mer av sin mjukvara på Steam, så den här expansionen är en respons på användarförfrågningar, sa Mark Richardson på Valve.

Exakt vad som kommer dyka upp är oklart, men det kommer fortlöpande dyka upp mer godsaker från 5 september och framåt. Utvecklare kommer även kunna lägga in sina alster via Steam Greenlight varefter användarna får bestämma huruvida de är goda nog för än större massor.

Vilka program vill du se på Steam?

OK gratis på din egna dator/konsol. Men ska tex steam använda det så lär du få betala deras kostnader. Så svaret är fritt ja och nej. :) 10/08 Hur tänkte du nu? Linux är licensierad under GNUs GPL, vilket förvisso inte betyder att det är gratis, men licensen säger att källkod måste skeppas med den kompilerade binärfilen. Att ta betalt för program med GNUs GPL fungerar inte så bra utanför konsu... 10/08 Tja, om det mest gillade inlägget på tråden är ett direkt hån mot en så tror jag nog du också skulle reagera, och om du hänger kvar på FZ och sprider vingarna lite så kommer du snart att inse att klart hemskare inlägg skickats. Men så är det väl alltid,... 10/08 Därför att du inte fatta vafan jag mena med att det är gratis för oss? -.- 10/08 Det här var ett av de mest nedlåtande inläggen jag läst på FZ. Bara för att vi inte håller med dig på alla punkter så betyder det inte att vi inte kan tänka själva. Sen så har du så fel på flertalet punkter att det nästan gör ont. T.ex. 1: "jag kunde... 10/08 Ähh, Valve vill ju bara överleva när Microsoft börjar med sin egen sälj och nedladdningstjänst, är det ingen som har uppfattat det? Tänk er själva att behöva följa regler som Microsoft sätter för att få någon inkomst alls. Ser fram emot Steams Sommarrea... 10/08 Steam är bäst! 10/08 Varför upprepar du det jag skriver? 09/08 Snarast är det väl som att köpa en Mac men vilja kunna köra annan mjukvara än Apples? Som open office eller liknande... Det jag stör mig på är egentligen inte Steam kravet på Valve spel, det är ok, men att kräva Steam för spel som inte ens har med Valve... 09/08 Kan se det framför mig, den totala användbarheten av steam overlay i photoshop! 09/08
Skicka en rättelse