Efter fyra dagars överdrivet spelande med smärre avbrott för toalettbesök och snacksjakt fick en ung kille i Columbus, USA, föras till sjukhus på grund av uttorkning.

Den senaste turbulenta spelhändelsen inträffade i Columbus, USA där 15-årige Tyler Rigby efter fyra dygns #Call of Duty: Modern Warfare 3-maraton föll ihop och fick föras till sjukhus – på grund av uttorkning. Hans mor, Jessie Rawlins, berättar att han då och då kom ut från sitt rum för toalettbesök och för att hämta mer snacks och godis. Hans mor uppgav att hon var väldigt rädd och trodde att han skulle dö, samt att han föll ihop tre gånger (om det var vid samma tillfälle är oklart).

– Det var som om han tittade på mig samtidigt som han inte var där. Det var som om han tittade igenom mig. Vi pratade och jag hörde en duns och såg att han bara föll ihop, säger Jennifer Thompson, Tylers moster.

Tyler förväntas efter vätsketillförsel på sjukhuset återhämta sig fullständigt, men hans Xbox 360 är ett minne blott.

I mitten av förra månaden dog den taiwanesiske tonåringen Chuang efter ett 40 timmar långt #Diablo III-spelmaraton.

Vad kan vi lära oss av det här? Återigen, gör saker med relativ måtta. Se till att få i dig den näring du behöver och håll ögonen på yngre förmågor som lätt fastnar i bland annat den digitala erans förtrollande värld.

Skicka en rättelse