Kickstarter-kampanjen är över. Nu finns den Android-baserade konsolen ute för förbokning.

Kickstart-kampanjen för Ouya är över. Det är ingen överdrift att säga att den öppen källkod-baserade konsolen redan har blivit en stor succé. Donationssumman slutade på drygt 8,5 miljoner amerikanska dollar, vilket motsvarar närmare 57 miljoner kronor!

I samma stund som insamlingen tog slut lades Ouya upp för förbeställning. 119 dollar kostar en uppsättning liten konsol plus handkontroll inklusive internationell frakt. Det motsvarar lite mindre än 800 kronor.

Ska du förboka Ouya?

Dreamcast FTW TROLOLOLOLOLOLOL! 10/08 alla köp från utlandet utanför EU resulterar i varning "Importavgift" säger att du betalar 150 dollar för att få det till sverige, då får du betala % extra av dessa 150 dollarna i tullavgift. Hur mycket procent det gäller finns på tullverkets hemsida 10/08 Var försiktiga så att ni inte blir blåsta på pengarna. Jag har väldigt, väldigt stora tvivel på det här, men jag hoppas att jag har fel. 10/08 Skrev ju att jag förstod men tyckte det inte direkt motiverade den största Kickstarter succén hittils. Anledningen till att jag tog upp det var att jag spekulerar i om det bara är tech-hype, som kan spridas snabbt på nätet. Och eventuellt baseras på lit... 10/08 Ingen förbokning men helt klart intressant. Tror dess begränsade hårdvara och öppna format kommer kunna leda till mycket kreativitet. Får hålla ögonen på denna. Eventuellt skaffar jag en senare för att utveckla mot den. 10/08 Lär inte förboka det, möjligtvis ett köp efter ett halvår på marknaden för att se hur den utvecklats. Systemmässigt sett så känns det ju bara som en mobil.. så det lär ju inte bli de fetaste spelen direkt, och allt snack om emulatorer... ska man lira... 10/08 Lite mindre än 800 kronor? Kollade nyligen och det var ca 840 kronor. Visst ändå inte mycket pengar, men ville påpeka 10/08 Det har varit 50 000 förbokningar redan genom kickstarter. Det kan jämföras med exempelvis Pandora, som förbokades i 4000 exemplar och sedan inte har sålt så värst mycket mer. och det var två år sedan. Ändå, så har det släppts 10 program, spel eller upp... 10/08 Jag har haft PC:n kopplad till TV:n så länge jag kan minnas, ändå beställde jag Ouya. Främst då de mindre tekniskt belevade i familjen själva ska kunna spela enkla och billiga spel och emulatorer på TV:n utan krångel. Om du inte ser någon nytta med kons... 10/08 ett par tiotusen sålda konsoller är inte vad jag skulle kalla succé. Vem vill utveckla för en sån liten anvädarbas? 10/08
Skicka en rättelse