Någon har troligtvis fått tag i din mejladdress, men mer än så verkar lugnt för oss europeer. Lite värre är det för amerikanerna.

Under natten meddelade #Blizzard Entertainment att deras interna servrar angripits av okända aktörer, som då kommit över en del information. För det första, inga finansiella informationssnuttar har stulits, vilket innebär att du med största sannolikhet kan sova lugnt om natten. Det har även stulits olika information från olika servrar.

För oss europeer uppges endast en del mailaddresser ha läckt ut, vilket innebär att det är värt att vara försiktig gentemot phishing-mails närmsta tiden. Om det står i ett mejl att det är från Blizzard och de vill ha ditt lösenord och din säkerhetsinfo, släng det på direkten då Blizzard helt enkelt aldrig frågar efter lösenord via epost.

Spelare på de nordamerikanska servrarna har dock blivit av med information utöver epostadresserna – kryptografiskt skyddade Battle.net-lösenord, information gällande authenticators och svar på de personliga säkerhetsfrågorna. Där rekommenderar Blizzard att lösenordsbyte sker, även om informationen inte uppges kunna leda till kontoåtkomst.

Läs gärna Mike Morhaimes säkerhetsutskick som går in mer i detalj på vad som inträffade.

Känner du dig orolig över denna attack?

Tack till FortuN, Slainground för detta #nyhetstips!
Jag har D3 i bokhyllan, dock krävs online Trollface.jpg 14/08 Good job Diablo 3 haters. Get em back for wasting excitement, money and time! 14/08 Det här är väl en av de stora nackdelarna med att ha sina spel ONLINE istället för i bokhyllan. 12/08 Inte alls, låter som om du tar för givet att allt som sägs inte stämmer dock. Jäkligt underbar livssyn du har där. Undrar hur någon kan bli så övernegativ... förstår bara inte. Menmen låt oss inte sitta här och ödsla mer tid på ämnet, gnäll på du medans... 11/08 Så du går på precis allt med andra ord? Nån säger till dig, lugna ner dig vi löser detta så köper du det som en fåne och litar blint på det, oavsett situation? När ett spel släpps ska det inte vara ospelbart i två veckor efter release, det är oacceptabe... 11/08 Ungefär lika lurigt som att börja så sådanna mails på ett konto man aldrig haft länkad med något spel (hotmail) och aldrig fått ett mail gällande något sådant på den man har till alla sina spel (@me.com). 11/08 Om du mycket väl känner till skillnaden mellan konstruktiv kritik och gnäll, varför sitter du och försvarar gnället då? Har själv mycket med t.ex i detta fallet, D3, som jag varit missnöjd över. Dom har gått ut med uttalanden gällande det mesta och att... 11/08 Jag känner mycket väl till skillnaden på konstruktiv kritik och gnäll. Det jag frågade var hur man ska kunna klaga överhuvudtaget utan att få sånna som dig på sig. Ta dig en titt på D3s forum över connection issues så ska du få se en mängd som tycker... 11/08 Med tanke på hur mycket spam-mail man får som är Blizzard-relaterat så sprider dom antingen massa dynga själva, eller så har dom varit hackade/sålt sina listor för länge sen. Menar förstås mail som man endast använt för sitt account och aldrig registrer... 11/08 Om du inte vet hur konstruktiv kritik fungerar så kan vi ju lägga ner hela disskutionen direkt. Men låt mig ge dig ett exempel på vad jag menar: "Lol blizz suger, d3 är värdelöst, sämsta spelet någonsin! Alla hatar det!" eller "Jag ogillade XXX. Hade... 11/08
Skicka en rättelse