Under natten meddelade #Blizzard Entertainment att deras interna servrar angripits av okända aktörer, som då kommit över en del information. För det första, inga finansiella informationssnuttar har stulits, vilket innebär att du med största sannolikhet kan sova lugnt om natten. Det har även stulits olika information från olika servrar.

För oss europeer uppges endast en del mailaddresser ha läckt ut, vilket innebär att det är värt att vara försiktig gentemot phishing-mails närmsta tiden. Om det står i ett mejl att det är från Blizzard och de vill ha ditt lösenord och din säkerhetsinfo, släng det på direkten då Blizzard helt enkelt aldrig frågar efter lösenord via epost.

Spelare på de nordamerikanska servrarna har dock blivit av med information utöver epostadresserna – kryptografiskt skyddade Battle.net-lösenord, information gällande authenticators och svar på de personliga säkerhetsfrågorna. Där rekommenderar Blizzard att lösenordsbyte sker, även om informationen inte uppges kunna leda till kontoåtkomst.

Läs gärna Mike Morhaimes säkerhetsutskick som går in mer i detalj på vad som inträffade.

Känner du dig orolig över denna attack?