Efter de dystra siffrorna för Star Wars: The Old Republic kommer nästa kalldusch: Greg Zeshuk, en av grundarna bakom Bioware, sägs lämna rollspelsjätten

Flera tecken tyder på att Greg Zeshuk har lämnat Bioware, rollspelsjätten han var med och grundade 1995. #EA, som numera äger företaget, hävdar å sin sida att Dr. Greg följer sin plan och tar ledigt efter omstruktureringarna tidigare i år.

Enligt hans LinkedIn-profil tycks det som att Dr. Greg lämnade sin position som general manager i maj. En tysk spelsajt hävdar samtidigt att varken han eller Ray Muzyka deltog i ett möte med företagets andra chefer för några dagar sedan, något som är ”ovanligt” och ”inte hänt någon gång tidigare vid den här sortens möte”, säger en intern källa.

Vidare rykten säger att Dr. Greg blivit ersatt av MLG-chefen Matthew Bromberg och att Texas-studion kommer döpas om till EA Austin.

Dr. Greg är på senare tid känd för sin roll i det galaktiska stjärnfallet #Star Wars: The Old Republic. Tidigare har han varit inblandad i storheter som Baldur's Gate-serien, #Knights of the Old Republic och #Jade Empire.

Tyst din ignoranta slusk. 16/08 Mass Effect 2 är fanimej ett av de bästa sci-fi-spelen som någonsin gjorts. Det var aldrig tänkt att Mass Effect 1/2/3 skulle bli "Baldur's Gate 2142" så hipsters får härmed ge sig. 12/08 Vem bryr sig? 11/08 False. Hans tid i Austin var inte tänkt på heltid och hans familj stannade i Edmonton hela tiden han var där. Han har lämnat över Austin-tyglarna till Bromberg medan han själv flyttar tillbaka till Edmonton. 11/08 Jaha, då kan man avfärda detta rykte då: BioWare's Star Wars boss takes on broader role - Gamasutra (http://www.gamasutra.com/view/news/175775/BioWares_Star_Wars_boss_takes_on_broader_role.php) Kanske borde lära de som hoppar på ett löst rykte som att... 10/08 Har ju sabbat båda franchiserna sen dess. 10/08 Tyvärr så kan man inte leva på gamla meriter, du kommer inte att få ett nytt jobb baserat på hur bra du var för 10 år sedan, det är vad du levererar nu som räknas. Sen kan man ju disskutera hur många klassiker som nuvarande Bioware har gjort, och hur... 10/08 Som det har påpekats så släppte ME innan EA köptes och DA hade de filat på ett tag innan de köptes upp....efter uppköpet så eh ja......bara att se hur spelen ha rvarit. Under medelmåttig dynga......som det mesta som har att göra med EA idag.... Är väl... 10/08 Uppdatering. Detta är inget mer än att Greg går från Bioware Austin till Bioware Edmonton (huvudföretaget, Mass Effect, Dragon Age) Hans familj bor där så han vill väldigt gärna flytta tillbaka till dem. 10/08 Indeed. 10/08
Skicka en rättelse